GLUMAČKA ZVIJEZDA

Catherine Deneuve na dražbi prodala oko 125 pari cipela, novac ide u dobrotvorne svrhe

Najvišu cijenu kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Yves Saint Laurenta - 1300 eura
Laetitia Casta, Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve
 Khayat Nicolas/abaca/Abaca Press/Profimedia

Salonke, sandale i čizme vodećih marki koje je nosila filmska ikona Catherine Deneuve prodane su na humanitarnoj dražbi u Francuskoj. Online dražba prikupila je za dobrotvorne svrhe u utorak više od 47.000 eura, prema pariškoj aukcijskoj kući Artcurial.

Najvišu cijenu kolekcionari su platili za par crnih salonki dizajnera Yves Saint Laurenta - 1300 eura. Osim oko 125 pari cipela, Deneuve je na aukciji prodala i tri male torbe.

Prihod od aukcije otići će u organizaciju "Restos du Coeur" koja dijeli hranu potrebitima i podržava ih u njihovom svakodnevnom životu.

Deneuveu je već ranije pomagala tu organizaciju.

Godine 2018. Deneuve je prepustila prodaju svoje ogromne kolekcije odjeće modnom dizajneru Yves Saint Laurentu. Tad je prodano ukupno oko 300 haljina, kaputa i drugih odjevnih predmeta, koje je Saint Laurent desetljećima stvarao za svoju dugogodišnju djevojku.

Glumica (77) jedna je od najvećih zvijezda francuske kinematografije. Rođena u Parizu, glumila je u više od 100 filmova.

Njezini najpoznatiji filmovi uključuju "Odbojnost" Romana Polanskog, "Belle de Jour" Luisa Bunuela i "Sirena s Mississippija" Francoisa Truffauta, gdje je glumila uz nedavno preminulog Jean-Paul Belmonda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. studeni 2023 19:58