SJEĆATE LI SE NJEGA?

Čekali su 10 godina da dobiju dijete, a onda je uslijedio mučan prekid: Zbog nje je slavnom glumcu bilo slomljeno srce

U jednom su trenutku počele kružiti glasine da je Diane imala aferu s kolegom iz filma...

Joshua Jackson

 Mj Pictures/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Mj Pictures/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Američki glumac Joshua Jackson smiješio se s postera na zidu u domovima brojnih tinejdžerica tijekom kasnih 90-ih, a mnoge je pomalo šokirala vijest da je ovaj poznati glumac napunio već 45 godina.

Jackson se proslavio ulogom simpatičnog Paceyja Wittera u tinejdžerskoj seriji ‘Dawson‘s Creek‘, da bi kasnije napravio sjajnu glumačku karijeru. Najčešće se njegovo ime veže uz popularne TV serije i filmove, poput ‘Tajnog društva‘, ‘Sigurne stvari‘, ‘Projekt Leramie‘, imao je manju ulogu i u remakeu filma ‘Oceanovih 11‘, ‘Aurora Borealis‘, ‘Americano‘ i drugih...

Rođen je 11. lipnja 1978. u Vancouveru, a njegova majka Fiona rođena je i odrasla u Dublinu u Irskoj, pa je više od 30 godina radila kao agentica za pronalaženje talenata za TV i filmsku produkciju. Njegov otac John, marketinški direktor, preselio se s obitelji u Kaliforniju kad je Joshui bilo tri godine.

Nakon razvoda roditelja, promijenio je prezime u Jackson, a s majkom i sestrom se nekoliko puta selio. Kada su se ponovno vratili u Vancouver, počeo je pokazivati interes za glumu.

"To je moja prva ljubav", objasnio je glumac. Budući da mu je majka godinama radila s glumcima, odlučila je poštedjeti svog devetogodišnjeg sina od teškog rada u filmskoj industriji, pa mu je umjesto toga dopustila da se prijavi na audiciju za TV reklamu. On je tu ulogu dobio, a kasnije su uslijedile i mnoge druge.

Prve prave uloge dobio je 1989. u dva filma u kojima je glumio mlađe verzije glavnih glumaca. U TV filmu ‘Payoff‘ glumio je mladog Maca McAllistera, a u filmu ‘Crooked Hearts‘ iskusio je svoj prvi poljubac s glumicom Marg Helgenberger.

"Strah od neuspjeha bio je sveprisutan. Razmišljao sam da odustanem od glume. Nisam se mogao zaposliti ni kao konobar jer sam bio premlad i nisam smio posluživati alkohol", prisjetio se, piše Kurir.

Unatoč poteškoćama, Joshua nije odustao od svojih snova. Nakon kratkog perioda nezaposlenosti, dobio je ulogu u filmu ‘Savršeni učenik‘. U pauzama od snimanja dobio je priliku otići na audiciju za TV seriju oko koje se počela dizati prašina. Riječ je bila o planetarno popularnoj seriji ‘Dawson‘s Creek‘, a Joshua je išao na audiciju i za glavnog lika i za Paceyja. Tvorac serije Kevin Williamson promijenio je početni plan nakon što ga je upoznao.

"Od svih glumaca koji su došli na audiciju, Joshua je bio najtalentiraniji. Prvo sam htio da Paceyja glumi netko tko je manje fizički i seksualno privlačan. Htio sam da Dawson bude taj za kojim će sve žene ludovati, a Pacey je trebao biti njegov štreberski pomoćnik. Kada je Joshua odglumio Paceyja, shvatio sam da je on savršen za tu ulogu", objasnio je Williamson.

image

Joshua Jackson, Katie Holmes, James Van Der Beek i Michelle Williams u seriji Dawson‘s Creek

© Sony Pictures Television/lmk/Landmark/Profimedia/© Sony Pictures Television/lmk/landmark/profimedia

Sve ostalo je povijest, Jackson je nakon te uloge postao jedna od najtraženijih mladih zvijezda Hollywooda. Na pilot epizodu publika je sjajno reagirala pa je naručena prva sezona od 12 epizoda, a emitiranje serije počelo je u siječnju 1998. godine. Tijekom snimanja, Joshua je prohodao s kolegicom iz serije, Katie Holmes. Zajedno su bili osam mjeseci, iako se šuškalo da je ta veza trajala i puno dulje. Unatoč prekidu, ostali su u dobrim odnosima te su često isticali da su jedno drugome bili prva ljubav.

"Imala sam puno sreće prošle godine i doživjela zaista divna iskustva. Upoznala sam Joshuu Jacksona, zaljubila se, doživjela prvu ljubav... Bilo je to nešto neopisivo. Počašćena sam jer mi je sada jedan od najboljih prijatelja. Neobično je jer imamo sličan odnos kao Dawson i Joey. On se ovim poslom dulje bavi i puno mi je pomogao. Poštujem ga kao prijatelja i profesionalca", ispričala je Katie Holmes o bivšem dečku 1998.

"Bili smo djeca koja su proživljavala prekid tako da je prva godina bila nezgodna. Ipak, vjerojatno je to bio najzdraviji prekid koji sam ikad doživio jer smo zbog snimanja bili prisiljeni ostati u dobrim odnosima sljedećih pet godina. Nismo to jednostavno mogli ignorirati i nadamo se da će proći"; objasnio je Jackson. Premda se glumačka ekipa često družila izvan seta, stvari su se promijenile 2005. kada se Katie udala za Toma Cruisea i udaljila od kolega i prijatelja.

"The Laramie Project" je 2002. otvorio Filmski festival u Cannesu, a Joshua je tu upoznao glumicu Rosario Dawson. Odmah su kliknuli i vrlo brzo nakon toga počeli se zabavljati. U to vrijeme, Joshua je snimao posljednju, šestu sezonu ‘Dawson‘s Creeka‘. Iako je serija ukinuta tek početkom 2003., cijela ekipa je znala da je riječ o posljednjoj sezoni.

"Bilo je lijepo iskustvo jer smo imali vremena oprostiti se od serije i prijatelja sa seta", izjavio je glumac, koji je dobio priliku raditi i iza kamere, kao redatelj epizode ‘Lovelines‘ koja se emitirala u travnju 2003. Posljednja epizoda serije privukla je milijunsku gledanost.

"Drago mi je što je serija završila dok je još bila na vrhuncu. Budimo iskreni, sretan sam što sam na kraju ja taj koji je osvojio djevojku", rekao je referirajući se na vezu Paceyja i Joey. Po završetku serije Joshua se pitao što će sada dalje raditi.

Prvobitni plan bio je da ode na zasluženi odmor.

"Mogu nakratko otići kući u Vancouver i onda razmišljati o poslu na jesen. Svakako se planiram malo opustiti", rekao je nakon emitiranja posljednje epizode serije. No, planovi su mu se izjalovili kad je morao otići u Španjolsku zbog snimanja filma ‘Americano‘. Snimanje je završilo u kolovozu, no opet mu nije ostalo vremena za odmor jer je pozvan na audiciju za glavnu ulogu u filmu ‘Batman‘. Iako nije dobio ulogu, šuškalo se da je impresionirao producente. Na zasluženi odmor nije otišao ni u jesen 2003. jer je tad počeo snimati film ‘Aurora Borealis‘.

Glumac se zatim pojavio na sudu nakon što je u studenom 2004. sudjelovao u tučnjavi na hokejaškoj utakmici. Nakon uhićenja utvrđeno je da je Kanađanin bio pijan. Iako je sud odbacio optužbu, glumac je morao odraditi 15 sati edukacija o zloupotrebi alkohola i 24 sata dobrotvornog rada.

Ljubavnu vezu s glumicom Diane Kruger započeo je 2006. nakon njezina razvoda od francuskoga glumca Guillaumea Caneta.

"Naš prvi spoj bio je grozan. Odveo sam je u talijanski restoran i na stolu je bio cvijet. Ona je bila alergična na taj cvijet pa je stalno kihala. Postao sam nervozan i počeo puno pričati. Govorio sam sigurno sat i pol bez prestanka. Bio sam iznenađen što mi se uopće javila nakon toga", otkrio je Joshua.

image

Diane Kruger i Joshua Jackson

Andrea Spinelli/Alamy/Alamy/Profimedia/Andrea Spinelli/alamy/alamy/profimedia

Šest mjeseci kasnije, Diane je novog dečka odlučila odvesti u Njemačku i upoznati ga sa svojom majkom i očuhom.

"Odrasla sam u malom selu u Njemačkoj i nisam imala običaj dovoditi momke kući. Dovela sam ga da upozna moju obitelj i sve je bilo sjajno dok moja majka nije izvukla Joshuinu fotografiju iz zatvora kada se potukao na hokejaškoj utakmici. Mislila je da će nam biti simpatično ako ga pita za taj incident. Moja ga je obitelj prihvatila i vole ga. Naša veza je istinska i prirodna. Ništa ne moramo forsirati jer ona jednostavno teče svojim tokom", rekla je glumica, koja je često javno isticala da je Joshua na nju pozitivno utjecao.

"U tridesetima sam postala arogantna. Bila sam manekenka, govorila tri jezika, imala sam sjajnu karijeru. Imala sam osjećaj kao da sma sve imala pod kontrolom. Zatim sam shvatila da živim vrlo privilegirano u svom mjehuru, nisam znala što se oko mene u svijetu događa i nisam postavljala dovoljno pitanja. Kada sam upoznala Joshuu, promijenila sam perspektivu i način na koji gledam na život", otkrila je.

image

Diane Kruger i Joshua Jackson

Jean-marc Haedrich/Visual/Profimedia/Jean-marc Haedrich/visual/profimedia

S Diane je Jackson snimio film ‘Nebo‘ 2015. godine, a mnogi kažu da je upravo to bio početak kraja njihove veze. Tada su počele kružiti glasine da je Diane imala aferu s kolegom iz filma, Normanom Reedusom. Njih su dvoje često viđeni zajedno na privatnim druženjima, a u intervjuima je bilo jasno da su se zbližili.

"Nisam poznavala Normana prije snimanja. Bila sam nervozna prije nego što sam ga upoznala i željela sam razgovarati s njim kako bih ga bolje upoznala prije snimanja filma jer u filmu imamo puno intimnih scena. Bila sam ugodno iznenađena kada sam shvatila da nije sličan grubijanima kakve inače glumi. Opušten je i vrlo nježan. Navukao me na svoju seriju ‘Živi mrtvaci‘. Stalno ga zovem da mi otkrije što će se dalje događati", ispričala je Kruger u jednoj emisiji i otkrila kako Joshua nije bio na setu dok su snimali scene seksa.

Snimanje scena seksa nije gledala ni Diane kad je Jackson dobio jednu od glavnih uloga u seriji ‘Afera‘, nedugo nakon što je završio snimanje serije ‘Na rubu‘ koja je imala pet sezona.

"Imamo dosta vrućih scena seksa, ali Diane se ne osjeća ugroženo zbog toga. Kao glumica ona razumije da je to dio posla. Mislim da bi bilo puno teže biti u vezi s nekim tko nije u istoj industriji. Ali sigurno joj nije svejedno gledati takve scene", rekao je glumac. Iako su tvrdili da je sve između njih u redu, Diane i Joshua u svibnju 2016. objavili su da su prekinuli desetogodišnju vezu. Diane je jednom prilikom izjavila i da su pokušavali dobiti dijete, ali nažalost nisu uspjeli.

"Diane Kruger i Joshua Jackson odlučili su se razići i ostati prijatelji", pisalo je u službenom priopćenju. Iako su kružile glasine da je za njihov prekid kriv Reedus, izvor blizak paru rekao je da su došli do dijela veze kad više nisu mogli raditi kompromise.

"Diane je jako neovisna osoba i bila je jako ljutita jer se odselila iz Pariza kako bi bila s Joshuom. Ne voli Hollywood i nije voljela ići na događaje gdje su ih predstavljali kao idealan holivudski par. Potrebno joj je prostora. Njezino preseljenje zapečatilo je odluku o prekidu. Joshui je slomila srce", otkrio je tada izvor blizak paru za strane medije.

Pred kraj te godine Joshua je gostovao kod Ellen DeGeneres i otkrio da mu je čudno ići na spojeve nakon 10 godina.

"Puno se toga promijenilo otkako sam posljednji put bio samac. Sve je sada u našim telefonima. Nitko se više ne upoznaje uživo, a to mi je velika promjena. Iskreno, ne znam ni što bih napisao na profilu na nekoj stranici za upoznavanje partnera", priznao je glumac.

Unatoč svemu, Diane i Joshua ostali su u dobrim odnosima. Kad je ona 2015. osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Cannesu, Joshua joj je posvetio emotivnu objavu na Instagramu.

"Imao sam priliku vidjeti posvećenost koju unosiš u svaki svoj posao i sada sam sretan do mjeseca jer si prepoznata onako kako zaslužuješ. Jedino je pitanje zašto im je trebalo toliko dugo! Čestitam", poručio joj je tada.

Jackson je zatim 2018. započeo vezu s britanskom glumicom Jodie Turner-Smith. Vjenčali su se u prosincu 2019., a u travnju 2020. rodila im se kćer.

image

Jodie Turner-Smith i Joshua Jackson

Michael Tran/Afp/Profimedia/Michael Tran/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:14