KRALJEVSKI SHOW

Charles III. stiže u Liverpool gdje će prvi za javnost upaliti svjetla pozornice Eurosonga

Dizajn pozornice trebao bi ostaviti dojam da natjecanje ‘širi svoje ruke Ukrajini‘, a Charlesa čeka i susret s voditeljima Eurovizije

Kralj Charles III. i kraljica supriga Camilla 

 Yui Mok/Afp

Kralj Charles III. službeno će upaliti svjetla i otkriti uživo izgled pozornice Eurosonga, objavila je Buckinghamska palača. Liverpool je sljedeći mjesec domaćin natjecanja za najbolju pjesmu Europe u ime ratom razorene Ukrajine, koja je prošle godine odnijela pobjedu. Zajedno s Camillom, kraljicom suprugom, kralj će donosi BBC, obići u srijedu M&S Bank Arenu, a uz otkrivanje postava scene, susrest će se i s voditeljima showa; ukrajinskom pjevačicom Juliom Saninom, britanskom voditeljicom Hannah Waddingham te voditeljima BBC Radija 2 na Euroviziji Scottom Millsom i Rylanom Clarkom, kao i Mae Muller, predstavnicom Ujedinjenog Kraljevstva. Pored toga predviđen je i susret s kreativcima koji stoje iza događaja.

image

Pozornica Eurosonga

Afp/

Dizajn pozornice trebao bi ostaviti dojam da natjecanje "širi svoje ruke Ukrajini". Kao dio svog posjeta gradu, kraljevski par također će otići i u Liverpool Central Library kako bi službeno obilježili bratimljenje s prvom javnom knjižnicom u Ukrajini, Regionalnom znanstvenom knjižnicom u Odesi. Upoznat će ljude uključene u dvotjedni kulturni festival koji se održava uz natjecanje i Eurolearn - obrazovni program inspiriran Eurovizijom za učenike osnovnih i srednjih škola.

Veliko finale natjecanja za pjesmu prenosit će se uživo na televiziji milijunima gledatelja diljem svijeta, na javnim mjestima u gradovima diljem Ujedinjenog Kraljevstva i po prvi put u kinima. Liverpool će biti domaćin finala 13. svibnja, a ulaznice su rasprodane za manje od 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:52