U IŠČEKIVANJU KNJIGE

Charles šokiran optužbama popularnog portala: ‘To je izmišljotina, nije vrijedno komentiranja!‘

Ujutro, na dan zaruka Harryja i Meghan 2017., Charles je rekao: "Pitam se kako će djeca izgledati?"

Princ Charles

 Chris Jackson

Glasnogovornik britanskog princa Charlesa odbacio je u ponedjeljak tvrdnju iznesenu u knjizi da je prijestolonasljednik propitivao kakve će puti biti dijete princa Harryja i Meghan.

U knjizi "Brothers And Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan", autor Christopher Andersen kaže da je Charles postavio pitanje o djetetovoj puti.

"Ovo je izmišljotina i nije vrijedna daljnjeg komentiranja", rekao je Charlesov glasnogovornik novinarima na Barbadosu gdje će prijestolonasljednik Charles prisustvovati svečanom proglašenju republike čime ta zemlja prekida veze s britanskom monarhijom.

Prema internetskom portalu o slavnim osobama Page Six, knjiga govori o navodnom razgovoru između Charlesa i njegove supruge Camille. Ujutro, na dan zaruka Harryja i Meghan 2017., Charles je rekao: "Pitam se kako će djeca izgledati?"

Camilla je očito bila "pomalo zatečena" i odgovorila: "Pa, apsolutno prekrasna, sigurna sam", navodi Page Six.

U knjizi se navodi da je Charles, snižavajući glas, upitao: "Mislim, kakav bi mogao biti ten njihove djece?"

U knjizi, koja bi trebala biti objavljena u utorak, ne tvrdi se izrijekom da je upravo Charles taj neidentificirani član kraljevske obitelji kojeg je Meghan u ožujku u intervjuu s Oprah Winfrey optužila da je izrazio zabrinutost oko toga koliko bi koža njihova sina mogla biti tamna.

Meghan, čija je majka crnkinja, a otac bijelac, rekla je da je njezinu sinu Archieju uskraćena prinčevska titula jer je kraljevska obitelj zabrinuta "da bi mu koža mogla biti tamna".

Nakon intervjua s Oprah, Buckinghamska palača je rekla da su postavljena pitanja, posebice rasna, zabrinjavajuća, shvaćena vrlo ozbiljno i da će se njima obitelj privatno pozabaviti.

Agencija Reuters nije zasad uspjela dobiti komentar autora knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2021 14:44