KRITIKA REDATELJIMA

Charlize Theron je dosta: ‘Muškarci su me tjerali da se iznova presvlačim u filmovima kako bih izgledala je***ovnije‘

Priznala je da je od početka njezine karijere živciraju muškarci koji odlučuju o tome što će ona odjenuti

Charlize Theron

 Scott Garfitt/bafta/Shutterstock Editorial/Profimedia

Holivudska glumica Charlize Theron jasno i glasno poručuje da joj je dosta toga da joj muškarci diktiraju njezine modne odabire na malim ekranima i velikim platnima.

Glumica, koja bi trebala glumiti u Netflixovim hitovima ‘The Old Guard 2‘ i ‘The School For Good and Evil‘ prisjetila se iskustva s neimenovanim redateljem za kojeg je rekla da ju je natjerao na isprobavanje više kostima, a sve kako bi pokušao seksualizirati i nju i njezin lik.

“Posebno se sjećam jednog filma, tog muškog redatelja koji mi je samo donosio kostime i tražio da se presvlačim, i presvlačim, i presvlačim. Bilo je tako očito da je to povezano s mojom seksualnošću i time koliko će uspjeti napraviti da izgledam ‘je**zovno‘ u filmu. Kad je počelo, to je postala norma", rekla je za Harper‘s Bazaar.

image

Charlize Theron, The Devil‘s Advocate (1997)

Supplied By Lmkmedia/Ipa/Ipa/Profimedia

Priznala je i da je od početka njezine karijere živciraju muškarci koji odlučuju o tome što će ona odjenuti. "Nemati apsolutno nikakvu kontrolu nad onime što nosiš velika je stvar koja me godinama stvarno je*** živcirala. Imati nekog tipa koji te natjera da se presvlačiš pred gotovo svima, takve stvari, to je stvarno omalovažavanje", rekla je glumica, kojoj je smetalo što se o outfitima nije moglo ni razgovarati, već bi joj samo uvalili neki kostim i rekli ‘ovo nosiš‘.

Dok je glumila u filmu ‘Čudovište‘ iz 2003. godine, Theron se prisjetila kako je pokušala zaštititi viziju Patty Jenkins nakon što je stekla dojam da su producenti više zainteresirani za stvaranje ‘vrućeg lezbijskog filma s njom i Christinom Ricci‘. Iste je godine osnovala vlastitu producentsku tvrtku Denver & Delilah.

image

Charlize Theron

Aff-usa/Shutterstock Editorial/Profimedia

"U meni postoji ta prirodna borba da želim stvoriti okruženje u kojemu će stvari biti onakve kakvima sam ih ja željela prije 30 godina kad sam se počela baviti ovim poslom", objasnila je.

Inače, Theron je producentica nadolazećeg nastavka ‘Old Guarda‘ i otkrila je da 85% glumačke ekipe čine žene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:14