GENETSKA PREDISPOZICIJA

Chris Hemsworth uzima pauzu od glume: ‘Nakon saznanja o Alzheimerovoj bolesti nešto se preokrenulo u meni‘

Bit ću s djecom i svojom ženom", rekao je glumac nakon šokantne vijesti o genetskoj predispoziciji za ovu bolest

Chris Hemsworth

 Stringer/Imaginechina Via Afp

Australski glumac Chris Hemsworth rekao je za Vanity Fair da planira uzeti pauzu od glume nakon što završi njegova promotivna turneja za Disney+ seriju “Limitless”. U petoj epizodi serije, Hemsworth se susreće s liječnikom koji mu otkriva šokantnu vijest da ima genetsku predispoziciju za Alzheimerovu bolest.

"Zbog kombinacije dvije kopije gena APOE4, po jedne od majke i oca, ima gotovo 10 puta veću šansu da dobije Alzheimerovu bolest", izvještava Vanity Fair. Hemsworthovom djedu trenutno je dijagnosticirana Alzheimerova bolest.

"Nisam siguran da se zapravo više puno toga sjeća i svako malo govori nizozemski, koji je njegov materinji jezik. Priča na nizozemskom i engleskom, a onda pomiješa riječi i koristi neke nove riječi", objasnio je glumac koji je dodao i da APOE4 nije preddeterministički gen, ali je jaka indikacija.

U posljednjoj epizodi spomenute serije glumac se bavio brigom o završetku života i suočavanjem sa smrću, a to ga je potaknulo da želi više vremena provoditi sa svojom obitelji.

“To je stvarno pokrenulo nešto u meni da poželim uzeti malo slobodnog vremena. A otkad smo završili sa snimanjem serije, dovršavam stvari za koje sam već bio ugovoren. Kada završim ovu turneju ovaj tjedan, idem kući i imat ću dosta slobodnog vremena. Bit ću s djecom i svojom ženom", rekao je glumac.

Serija ‘Limitless‘ sastoji se od šest epizoda, a glumac je u njima pomicao svoje granice kroz šest smrtonosnih testova kako bi pokušao otkriti formulu za dug i zdrav život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 18:21