OSCAROVSKA PLJUSKA

Chris Rock: ‘Dovraga, da, boljelo je. Pa Smith je glumio Muhammada Alija, a ja Pookieja!‘

Dobio sam tako jak udarac da sam čuo ‘Summertime‘ kako mi zvoni u ušima, progovorio je komičar o zloglasnom šamaru

Chris Rock i Will Smith 

 Neilson Barnard/Getty Images/Profimedia/Neilson Barnard/getty Images/profimedia

Chris Rock prvi put je progovorio o zloglasnom šamaru na dodjeli Oscara koji je dobio od Willa Smitha, pripremajući se za svoj Netflixov specijal uživo "Selective Outrage". The Wall Street Journal izvjestio je kako je Rock tom prilikom govorio o incidentu i kako je ta tema dominirala u razgovoru te večeri.

"Ono što ljudi žele znati... je li boljelo? Dovraga, da, boljelo je.", kazao je 58-godišnji komičar. Rock se također duhovito referirao na Smithovu ulogu u filmu "Ali" iz 2001. i njegovu u filmu "New Jack City" iz 1991.

image

Chris Rock

Brosnyc/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Brosnyc/backgrid/backgrid Usa/profimedia

"On je glumio Muhammada Alija! A ja sam igrao sam Pookieja! Čak i u animiranim filmovima, ja sam zebra, a on je je*eni morski pas", donio je pak US Sun. U sve to Rock je uklopio i jednu od Smithovih rap pjesama rekavši: "Dobio sam tako jak udarac da sam čuo ‘Summertime‘ kako mi zvoni u ušima."

Njegov specijal emitirat će se uživo 4. ožujka iz kina Hippodrome Theatre u Baltimoreu na streaming servisu, tjedan dana prije ovogodišnje dodjele Oscara koja je zakazana za 12. ožujka po tamošnjem vremenu. Inače, incident na dodjeli nagrada Oscar dogodio se nakon što se Rock našalio na račun obrijane glave Jade Pinkett Smith, rekavši: "Jada, volim te, G.I. Jane 2, jedva čekam vidjeti!"

Aludirao je tako na film iz 1997. koji je prikazivao Demi Moore s obrijanom glavom, povezujući ga sa Smithovom 51-godišnjom suprugom koja ima dijagnozu alopecije što uzrokuje gubitak kose. Glumac je potom iznervirano izašao na pozornicu i jako pljusnuo Rocka, a zatim se vratio na svoje mjesto i dvaput mu doviknuo: "Drži ime moje žene dalje od svojih je*enih usta!" na zaprepaštenje publike i auditorija diljem svijeta.

image

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Michael Tran/Afp

Kasnije tijekom večeri, u svom govoru nakon što je osvojio Oscara za najboljeg glumca za ulogu teniskog patrijarha Richarda Williamsa u "Kralju Richardu", Smith se ispričao Akademiji i ostalim nominiranima, ali nije spominjao Rocka. Nastavio je i nakon toga s isprikama zbog incidenta i podnio ostavku u Akademiji filmskih umjetnosti i znanosti prije nego što mu je izrečena 10-godišnja zabrana sudjelovanja na Oscaru.

U isprici koju je izdao u srpnju, Smith je izjavio da njegova supruga nije imala ništa s njegovim napadom na Rocka.

image

Chris Rock: Selective Outrage

Patrick T. Fallon/Afp/Profimedia/Patrick T. Fallon/afp/profimedia

"Sam sam to izabrao na temelju vlastitog iskustva, iz povijesti koje imam s Chrisom. Želim se ispričati svojoj djeci i svojoj obitelji zbog neugodnosti koju sam svima nama izazvao. Obratio sam se Chrisu i poruka koja se vratila je da nije spreman razgovarati, a kada bude, javit će se. Pa ću ti reći, Chrise, ispričavam ti se. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo, a ja sam tu kad god si spreman za razgovor.", poručio je tada Smith.

Prošlog mjeseca Akademija filmske umjetnosti i znanosti objavila je da je uspostavila krizni tim prije ovogodišnje ceremonije. Također, izvršni direktor Akademije Bill Kramer za TIME je izjavio kako povratak Jimmyja Kimmela kao voditelja dodjele dodaje još jedan sloj zaštite jer ima veterana zabavljača na čelu emisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:04