DRAMA NA OSCARIMA

Chris Rock zaustavio uhićenje Willa Smitha: ‘Mi smo spremni, možemo ga odmah odvesti‘

Ne, ne, dobro sam, nisam zainteresiran za prijavu, ponavljao je Rock, barem prema tvrdnjama producenta Willa Packera

Trenutak koji je obilježio ovogodišnje Oscare

 Robyn Beck

Losanđeleska policija bila je spremna uhititi Willa Smitha nakon što je ošamario Chrisa Rocka tijekom dodjele Oscara u nedjelju navečer, no to nije učinila na zahtjev komičara, navode producenti showa.

U najavi nadolazećeg intervjua za Good Morning America, producent Oscara Will Packer tvrdi kako je policija rekla Rocku kako će ukloniti Smitha iz publike i uhititi ga zbog fizičkog napada.

image

Will Packer, producent prijenosa Oscara

Valerie Macon

"Idemo po njega, spremni smo ga odmah odvesti. Možete ga tužiti. Mi ga možemo uhititi", prisjetio se Packer riječi koje su policajci rekli Rocku. Isto tako Packer tvrdi kako je Rock odmah zauzeo odbojan stav prema policiji, ali upravo je on potaknuo komičara da ih prvo sasluša, a onda donese odluku.

"Oni su mu iznosili mogućnosti, a dok su govorili, Chris je bio vrlo nezainteresiran za svaku od njih. Ponavljao je: 'Ne, dobro sam' i sve je opcije odbacio", navodi producent.

image

Chris Rock

Robyn Beck

Na koncu je Rock odbio i podići tužbu, premda je policija u svojoj izjavi u nedjelju naglasila da uključene strane mogu i naknadno zatražiti da se napravi policijski izvještaj, te da će policija Los Angelesa biti na raspolaganju da ga dovrši.

Kako bilo, Smith, koji je nakon napada na pozornici pozvan i da primi svog prvog Oscara u životu, suočiti će se s disciplinskim postupkom od strane nadležnih tijela same dodjele, a to bi moglo rezultirati suspenzijom, protjerivanjem i drugim sankcijama.

"U skladu s Akademijinim standardima, kao i kalifornijskim zakonom, gospodinu Smithu se dostavlja najmanje 15 dana unaprijed obavijest o glasovanju u vezi s njegovim prekršajima i sankcijama, te mogućnost da bude saslušan unaprijed putem pisanog odgovora", stoji u priopćenju Akademije od srijede.

image

Will Smith održao je emotivni govor nakon incidenta

Robyn Beck

Izvor blizak glumcu potvrdio je za The Sun kako Smith sa svojim odvjetnicima piše dopis Akademiji u kojem ih moli da se izjasne prije nadolazećeg saslušanja 18. travnja.

"Sve je vrlo neizvjesno. On će napisati službeno pismo isprike i učinkoviti moliti za oproštaj. Očekuje se i kako će u narednih 24 sata uputiti poziv šefovima showa. Dan D je 18. travnja i tada će saznati ima li još uvijek Oscara, a najvjerojatnije i ima li karijeru", naveo je isti izvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:46