RIGOROZNI TRENING

Cillan Murphy jeo je jedan badem dnevno da bi bio uvjerljiviji Oppenheimer: ‘Nikome to ne bih preporučio‘

Emily Blunt otkrila je što je njezin filmski suprug bio spreman učiniti za ulogu, a Irac nikad nije otkrio čega se sve odrekao

Cillian Murphy kao J. Robert Oppenheimer

 Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia/Supplied By Lmk/landmark/profimedia

Cillian Murphy bio je na ekstremnoj dijeti kako bi se transformirao u znanstvenika J. Roberta Oppenheimera kojeg igra u filmu "Oppenheimer" redatelja Christophera Nolana.

- Bio je to monumentalan pothvat - otkrila je Emily Blunt, koja u filmu glumi njegovu suprugu Kitty - Jeo je jedan badem dnevno. Bio je sablasno mršav."

Film o fizičaru kojeg zovu ocem atomske bombe i koji je upravljao Laboratorijima američke vojske u Los Alamosu tijekom Drugog svjetskog rata u svjetska kina stiže 21. srpnja. Predviđaju mu sjajan uspjeh i nominacije za mnoge važne nagrade.

Nije Blunt prva progovorila o Murphyjevoj mršavosti - 47-godišnji irski glumac već je pričao o "ulaženju u ulogu" i transformacijama koje je spreman proći u svojem poslu.

image

Cillian Murphy

Henry Nicholls/Afp

- Volim glumiti svojim tijelom, a Oppenheimer je imao vrlo specifičan izgled i siluetu, koju sam želio pokazati - rekao je za The New York Times u svibnju - Morao sam dosta smršavjeti, a pomogli su i kostimografi, odjeća, krojevi. Da, on je bio iznimno mršav, preživljavao je na martiniju i cigaretama.

I vratolomna brzina snimanja pomogla je Murphyju da postigne svoj cilj.

image

Cillian Murphy u filmu Oppenheimer

Universal Pictures - Album/Album/Profimedia/Universal Pictures - Album/album/profimedia

- Kao da si je....m vlaku koji upravo bombardiraju. Odspavaš nekoliko sati, ustaneš i sve ispočetka. Funkcionirao sam na nekoj ludoj energiji. Prešao sam nevidljivi prag nakon kojeg više nisam brinuo o hrani ili bilo čemu drugom. Bio sam toliko u tome, u stanju hiper... nečega - objasnio je glumac u razgovoru za The Guardian početkom srpnja - Ali bilo je to dobro jer je lik koji sam glumio bio takav. Nikad nije jeo.

Ipak, Murphy je jasno dao do znanja da takav način prehrane nije siguran i da nitko ne bi trebao tako jesti ili, preciznije, gladovati.

- Počnete se boriti sai sa sobom - rekao je i dodao - Nikome to ne bih preporučio.

Glumac ni tada ni u kojem drugom razgovoru nije želio otkriti koju je hranu prestao jesti u dogovoru s nutricionistom niti koliko je smršavio igrajući Oppenheimera.

- Ne želim gledati naslove "Cillian je izgubio X kilograma zbog uloge" - kazao je jasno.

Osim njegove fizičke transformacije, tijekom promotivne turneje filma, mnogi su primijetili da i Emily Blunt izgleda drugačije. Na društvenim mrežama naveliko se nagađalo, kako je nagrađivana britanska glumica koja živi u SAD, možda bila na nekom estetskom zahvatu. Page Six objavio je kako je, valjda, potražila pomoć stručnjaka "da osvježi fasadu" tijekom predstavljanja filma.

image

Dio glumačke ekipe filma Oppenheimer: Matt Damon, Emily Blun, Cillian Murphy i Florence Pugh

Henry Nicholls/Afp

I nakon priče o Murphyjevom mršavljenju i jednom bademu dnevno na jelovniku, neki su pratitelji na društvenim mrežama napisali da ih više brine njezin izgled, nego njezinog filmskog supruga te da glumica izgleda kao Madonna koja je poznata po pretjerivanju u borbi protiv godina.

Blunt (40) je dospjela na naslovnice prošli tjedan i zbog izjave da se povlači iz glume kako bi provodila više vremena sa svojom obitelji.

image

Emily Blunt

Aa/abaca/Abaca Press/Profimedia/Aa/abaca/abaca Press/profimedia

- Prošle sam godine dosta radila, više neću. Moje starije dijete ima devet godina, u posljednjoj smo jednoznamenkastoj godini i želim više biti s njima - kazala je u podcastu "Stol za dvoje s Bruceom Bozzijem".

No, nakon burnih reakcija na njezinu "glumačku mirovinu" rekla je kako su je previše ozbiljno shvatili a ona je samo odlučila uzeti nekoliko mjeseci odmora kako bi provela više vremena sa svojim suprugom Johnom Krasinskim i njihove dvije kćeri Hazel (9) i Violet (6).

- Nisam napustila Hollywood - rekla je na londonskoj premijeri filma "Oppenheimer".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:30