DRUGA VREMENA

Cindy Crawford: ‘To što je Oprah tražila od mene bilo je grozno! Što sam ja, dijete?!‘

Poznati supermodel (57) progovorila je o tome u novoj dokumentarnoj seriji Apple TV+, ‘The Super Models‘

Cindy Crawford

 Re/done Via Bestimage/Bestimage/Profimedia/Re/done Via Bestimage/bestimage/profimedia

Cindy Crawford prozvala je Oprah Winfrey zbog njihovog intervjua iz 1986. godine, u kojem je poznata TV voditeljica zamolila tada 20-godišnju manekenku da pokaže svoje tijelo na nacionalnoj televiziji.

Poznati supermodel (57), kako piše Daily Mail, o tome je progovorila u novoj dokumentarnoj seriji Apple TV+, "The Super Models" u kojoj Cindy i njezine slavne kolegice Naomi Campbell, Linda Evangelista i Christy Turlington govore o svojoj tadašnjoj dominaciji modnom industrijom.

Međutim, prije nego što je Cindy postala poznato ime, nacija ju je upoznala kada se prvi put pojavila u showu Oprah Winfrey zajedno sa svojim predstavnikom Elite Modeling agencije, Johnom Casablancasom. U isječku prikazanom u dokumentarcu, čuje se kako Oprah predstavlja prekrasnu mladu manekenku prije nego što upita: "Je li oduvijek imala ovakvo tijelo? Ustani samo na trenutak, ovo je ono što ja nazivam tijelom." Cindy se nastavila nervozno smiješiti kada je ustala i dopustila publici i gledateljima kod kuće da je dobro osmotre.

image

Oprah Winfrey

Fernando Ramales/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/

"Bila sam kao neka pokretnina ili dijete, vide me, ali ne i čuju. Kada to pogledate današnjim očima, Oprah kaže ustani i pokaži mi svoje tijelo. Pokaži nam zašto si vrijedna biti ovdje. U tom trenutku to nisam prepoznala i gledajući iz sadašnje perspektve pomislila sam: ‘O moj Bože, to stvarno nije bilo u redu.‘ Posebno od Oprah!‘‘, ispričala je majka dvoje djece osvrćući se na taj događaj. Isječak je bio dostupan na Oprahinom YouTube kanalu do utorka navečer, satima prije nego što je dokumentarni film trebao biti objavljen. Na drugom mjestu u isječku, Oprah je uputila nekoliko pitanja Johnu koji je govorio u Cindyno ime.

Kada ga je Oprah ispitivala o tome mora li agencija provesti modele kroz neko razdoblje obuke, on je odgovorio: "Sa Cindy je bilo mnogo više rada na psihi, nije bila sigurna želi li biti model... i malo po malo, njezine ambicije rastu. Shvaća da ako želi, može biti broj jedan u poslu."

image

Cindy Crawford

Kelly Jordan/Zuma Press/Profimedia/Kelly Jordan/zuma Press/profimedia

Johnovo se predviđanje svakako obistinilo, ali u dokumentarnoj seriji Cindy je istaknula koliko je naporno radila da to ostvari tijekom ranih dana svoje karijere. Priznala je da se često znala onesvijestiti od gladi tijekom napornih dana snimanja.

"Imala sam 20 godina, napustila sam fakultet kako bih bila model u Chicagu i bilo je super. Zarađivala sam 1000 dolara dnevno. Tamo je glavni posao bio katalog. Bio je jedan glavni fotograf, Victor Skrebneski, definitivno mentor u modnoj industriji i kada je Victor rekao ne miči se, nisi se pomaknuo. Tamo sam se onesvijestila više puta. Pogotovo neposredno prije ručka, padnete u nesvijest. A onda bi te podigli i ti bi sve ponovio", prisjetila se.

Ova serija Apple TV+, dodaju u Daily Mailu, uživa u iznimnoj ljepoti žena, ali ni ne bježi od ružnih problema s kojima su se suočavale, poput ovisnosti, obiteljskog zlostavljanja i rasne nejednakosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:32