ĆAKULA NA POGREBU

Čitači s usana detaljno analizirala o čemu su Harry i William pričali: ‘Ah, kakva glazba...‘

Braća su nakon pogreba proveli još nekoliko sati iza zatvorenih vrata sa svojim ocem, princom Charlesom
Princ William i princ Harry
 Gareth Fuller

Čitači s usana tvrde da je princ William na sprovodu princa Philipa rekao svojem bratu Harryju da je obred "bio lijep", pa mu je Harry odgovorio da je "bio onakav kako je Philip želio".

Braća, koja se u posljednje vrijeme ne viđaju često, su nekoliko minuta pričala na sahrani, javlja Page Six, nakon čega su proveli nekoliko sati iza zatvorenih vrata sa svojim ocem, princom Charlesom.

William je Harryju kasnije navodno rekao i ovo: "Apsolutno predivan obred, ah, kakva glazba."

Dvojica braće na sahrani nisu hodala jedan uz drugoga, između njih je bio njihov rođak Peter Philips, sin princeze Anne.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

To je navodno jedan od načina na koji je kraljevska obitelj Harryja stavila na distancu nakon što su on i supruga Meghan Markle najprije odlučili nastaviti život van dvora, a onda i dali iscrpan intervju o odnosima u obitelji voditeljici Oprah.

"Često se kaže da su sprovodi vrijeme za pomirenje i to je scena koju su brojni ljudi htjeli vidjeti, ne samo sama obitelj," rekao je Tom Bradby s ITN-a, koji se kao i brojni drugi nada da je obitelj na ovom okupljanju izgladila probleme.

"Pričali su. Moguće je da ih je preplavila emocija. Razgovarali su – a to mora biti dobar znak. Nadajmo se da će riješiti nesuglasice jer ih kraljica treba obojicu," rekla je komentatorica Eve Pollard.

Inače, neki mediji pišu se da se Harry jučer uputio svojoj supruzi Meghan, koja je zbog trudnoće ostala u SAD-u. Neki pak nagađaju da će ipak produžiti svoj boravak u Britaniji i da ostaje minimalno do srijede, kada je kraljici Elizabeti rođendan.

image
Mark Large/wpa Pool/Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon sastankom s Williamom i Harryjem u dvorcu Windsor neposredno nakon sprovoda, princ Charles se povukao u Llwynywermod na odmor i "privatno oplakivanje", kaže Daily Mail.

Vjeruje se da je njegova supruga Camilla ostala u Londonu zbog privatnih obaveza.

Charles je navodno imao potrebu sam promisliti o situaciji.

"Također je želio pročitati neka od tisuće pisama koja su mu poslana u znak sućuti zbog oca. Svjestan je toga da je ovo jako velik trenutak u njegovu životu i osjeća kao da je sav teret svijeta na njegovim leđima. Cijeli je život bio nasljednik trona, ali je princ Philip bio glava obitelji. To se preko noći promijenilo i ostavilo na njega utjecaj, kako u profesionalnom, tako i u privatnom smislu," pišu britanski mediji o situaciji.

image
Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Tvrde i da su Charles i William inzistirali na tome da se s Harryjem nađu istovremeno kako ne bi došlo da pogrešnih interpretacija nečijih riječi u slučaju da se netko od njih nađe s odmetnikom jedan na jedan.

"Očito se povjerenje ponovno mora graditi nakon ispada u intervjuu kod Oprah," rekao je jedan insajder s kraljevskih dvora.

"Nakon sahrane nije bilo službenog bdjenja, no Charles, William i Harry su iskoristili priliku da popričaju nakon što su mjesecima bili razdvojeni," rekao je isti izvor, dodajući da su zbog covid restrikcija i činjenice da su uvijek okruženi kraljevskim staffom skupa proveli tek malo vremena.

image
Victoria Jones

The Sun pak piše da je u dijelu razgovora sudjelovala i Williamova supruga Kate Middleton.

"Puno je boli i povreda na obje strane, pa se kompletno ponovno zbližavanje obitelji odvija malim koracima," rekao je izvor upućen u obitelj.

Kraljica je navodno izjavila da je ujedinjena s Charlesom i Williamom te razočarana aspektima intervjua kojeg su dali Harry i Meghan, a u kojem su, među ostalim, optužili obitelj za rasizam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:24