DIMENSIONS FESTIVAL

Članovi Massive Attacka stigli su u Pulu! Sve je spremno za koncertni spektakl u Areni

 PROMO

Za manje od 24 sata započeti će glazbena senzacije ljetne sezone – u pulskoj Areni u srijedu 24. kolovoza na kojem će nastupiti u Hrvatskoj uvijek s uzbuđenjem dočekivani glazbeni velikani Massive Attack. Odmah sljedećeg dana, u četvrtak 25. kolovoza, na još jednoj nesvakidašnjoj lokaciji – štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, započinje peto izdanje sve uglednijeg europskog, ali i svjetskog s impresivnim i raznolikim popisom najuzbudljivijih stranih i domaćih glazbenika. Još uvijek je dostupan ograničeni broj ulaznica za oba događanja.

Sedam godina nakon posljednjeg nastupa u Hrvatskoj, karizmatični britanski glazbeni divovi Massive Attack u pulskoj Areni održat će svoj treći i po najavama najspektakularniji koncert kod nas. Najveća ikad postavljena pozornica u Areni već je spremna za deveteročlanu skupinu koju predvode stalni članovi i kreativne osi ovih pionira trip-hopa Robert ‘’3D” Del Naja i Grant ”Daddy G” Marshall kojima će se na pozornici pridružiti stalni suradnik prepoznatljivog vokala Horace Andy, pjevačica Deborah Miller te britanski kantautor i producent Azekel, suradnik na ove godine izdanom EP-ju Ritual Spirit.

Samo nekoliko sati nakon što se slegne prašina u pulskoj Areni, brojni posjetitelji iz različitih, no uglavnom europskih zemalja, zaposjest će štinjansku tvrđavu Punta Christo, okolne plaže pa i brijunski akvatorij kako bi uživali u četverodnevnoj fešti probrane elektronske glazbe – . Od mnogih medija najavljivan kao najjači popis izvođača do sada, ovogodišnji line-up sastavljen je od široke lepeze glazbenih rodova – podjednako su zastupljeni i tvrdi, mračniji techno kojeg predstavljaju rezident DJ-evi kultnog berlinskog kluba Berghain Marcel Dettmann i Ben Klock kao i planetarno popularni Rødhåd, te melodiozniji rodovi poput housea, soula i funka – mješavine koju će najbolje predstaviti čikaški velikan Larry Heard poznat i kao Mr. Fingers i to nastupom uživo nakon dvadesetogodišnje pauze. Među brojinim nastupima uživo izdvajamo koncerte australskog jazz-soul kvarteta Hiatus Kaiyote te fusion jazz koncert Moritz Von Oswald Tria s legendarnim bubnjarem Tonyjem Allenom.

S posebnom pažnjom najavljujemo i specijalni četverosatni, stopostotni techno set izuzetno utjecajnog elektronskog DJ-a i producenta Richiea Hawtina s kojim će stage podijeliti i Moat zaprašiti domaće DJ snage iz kolektiva Ekstrakt.

u Areni po cijeni od 350 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Ulaznice možete kupiti i na blagajnama ispred pulske Arene do utorka 23. kolovoza od 14 do 21 sat, a u srijedu 24. kolovoza od 14 do 23 sati.

U prodaji je po cijeni od 850 kn za posjetitelje iz Hrvatske i regije; Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 06:25