OŠTAR DO SAMOG KRAJA

'CLINTON JE ODVRATAN, HILLARY NEISKRENA, A TRUMP NEMA POJMA' Anthony Bourdain ni u svojem posljednjem intervjuu nije imao dlake na jeziku

 
 Profimedia, TEMP Rex Features

Anthony Bourdain je i u svojem posljednjem intervjuu pokazao da doista nema dlake na jeziku kad je bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona opisao kao 'odvratnog čovjeka koji voli pipkati sve oko sebe' te da je zamišljao Harveya Weinsteina da umire sam u kadi, piše Daily Mail.

Svjetski poznat kuhar i putopisac koji se objesio u lipnju u hotelskoj sobi u Francuskoj, dao je intervju novinarki magazina Popula, Mariji Bustillos. Razgovor se vodio u Bourdainovom omiljenom irskom pubu u New Yorku još u veljači, no objavljen je tek prošle nedjelje, a pokrio je sve: od Weinsteinovog pada, preko izborne utrke Trumpa i Clinton pa do obrva Trumpovog zeta, Jareda Kushnera.

Bourdain kao jedan od najvatrenijih zagovornika pokreta #MeToo, dotakao se i seksualnog prijestupa Billa Clintona rekavši kako to danas ne bi prošlo.

'Odvratan je i voli pipkati sve oko sebe. On i njegova žena Hillary uništili su žene koje su se javile s novim optužbama. Da, on je vrlo šarmantan čovjek. Kad ste s njim u sobi, mislite da je topao, drag i duhovit. No način na koji je uništio i sramno diskreditirao tu ženu (Monicu, op.u), govori sve o njemu', rekao je Bourdain.

Bourdain, koji je bio u vezi s talijanskom glumicom Asiom Argento, jednom od prvih koja je optužila Harveya Weinsteina, također je spomenuo i odgovor Hillary Clinton na val optužbi protiv holivudskog mogula.

Chef Anthony Bourdain (R) and actor Asia Argento (L) pose at the 2017 Creative Arts Emmy Awards in Los Angeles, California September 9, 2017. REUTERS/Danny Moloshok - RC122828A400
Danny Moloshok / REUTERS
Anthony Bourdain i Asia Argento

Nakon što su se optužbe počele gomilati, Hillary je rekla da je iznenađena te da nije znala što se događalo iza zatvorenih vrata.

'To je nešto što se ne smije tolerirati. Optužbe su pokazale drugu stranu osobe koju smo svi godinama poznavali', rekla je tad Clinton.

Naime, Weinstein je bio domaćin zabave za Clintonove i izdašni donator bivšeg predsjednika tijekom njegove predizborne kampanje 1999. godine.

Bourdain se oštro okomio na Hillary Clinton nazvavši je neiskrenom, a njezin istup sramotnim.

'Ljudi su očekivali da će drugačije reagirati. Sjećam se da sam sjedio s Asiom i gledao Hillaryno opravdavanje Weinsteina. To je bilo strašno. Odmah sam objavio na Twitteru koliko sam razočaran. Njezina je reakcija bila zastrašujuća. Kad pomislim da sam glasao za nju… Ta me izjava strašno razočarala. No kasnije je ispalo da krivim nju za Weinsteinove zločine i takav razvoj stvari ne prilično uplašio.'

Bourdain je rekao da iako bi volio da Weinsteine netko prebije u zatvoru, zamišlja za njega drugačiji kraj.

'Zamišljam ga kako stoji u svojoj ogromnoj kupaonici i telefonira i iznenada ga pokosi moždani udar. I u zadnjim trenucima svijesti pokušava dogučiti koga da nazove, tko će mu pomoći.'

Razgovor se tada okrenuo ka trenutnoj političkoj situaciji i Trumpu o čemu Burdain kaže kako bi bio spreman kompromitirati neke svoje principe kad bi zauzvrat u Bijeloj kući bio netko kompetentan i s osnovnim znanjem kako vlada funkcionira.

'Kao da (Trump op.u) misli: 'Ma u redu je, Jared će me kasnije izbrifirati.' I taj Jared. Pa jel on čupa obrve? To nisu prirodne obrve. I nitko nikad nije rekao za njega da je dobar, stabilan čovjek koji neće izdati. Pa on je rođeni druker. Taj mali bi počeo skvičati čim bi mu netko pokazao pladanj zatvorske hrane', bio je oštar Bourdain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:18