‘MAFIJAŠI ZBOGOM‘

Čolić se ni kriv ni dužan umiješao u bugarske izbore: Budući premijer pjevao ‘mafijašku‘ verziju ‘lutkice iz Trsta‘, hit je

Umjesto obraćanja djevojci koja izgleda kao ‘lutkica iz Trsta‘ u bugarskoj verziji bavi se optužbama za vezu kriminala i politike
Zdravko Čolić
 Goran Sebelic/Cropix

Jedan od najpopularnijih glazbenika na prostoru bivše Jugoslavije Zdravko Čolić ni kriv ni dužan umiješao se u nedavne izbore u Bugarskoj. Naime, obrada njegovog poznatog hita 'Pusti modu' bila je u predizbornoj kampanji neslužbena himna oporbene liste 'Postoji takav narod', koja je na kraju osvojila najviše glasova, piše B92.

Autori originala su Goran Bregović i Kornelije Kovač, a bugarsku verziju s drugačijim tekstom otpjevali glazbenik i političar Slavi Trifonov i 'Ku-ku bend'. Pjesma je bila jako slušana u vrijeme kampanje, a tekst se umjesto obraćanja djevojci koja izgleda kao 'lutkica iz Trsta' u bugarskoj verziji bavi optužbama za spregu kriminala i politike u Bugarskoj.

Djelomični službeni rezultati nakon prebrojanih 95 posto glasačkih listića pokazali su da je stranka na čelu s Slavijem Trifunovim 'Postoji takav narod' osvojila 23,9 posto glasova na izborima u nedjelju. Stranka desnog centra GERB bivšeg premijera Bojka Borisova bila je druga s 23,7 posto.

ITN uživa podršku dviju manjih stranaka, Demokratske Bugarske i Ustanite! Mafija van!, koje su dobile 12,6 posto, odnosno 5 posto. Bugarska nova stranka protiv establišmenta objavila je da neće ići u koaliciju, već će sama pokušati oformiti vladu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:17