A POGLED NA MORE?

Costner slavi veliku pobjedu na sudu, bivšoj će plaćati ‘samo‘ 63 tisuće dolara mjesečno

Jedna od stvari na koju se Christine Baumgartner, bivša od slavnog glumca žalila je što joj nova kuća nema pogled na ocean

Kevin Costner i Christine i imanje vrijedno 145 milijuna dolara

Kevin Costner izborio je dramatičnu pobjedu u brakorazvodnoj bitci sa svojom suprugom Christinom Baumgartner nakon što je sudac na raspravi u Santa Barbari prepolovio njegovu alimentaciju na 63 tisuće dolara mjesečno, što je gotovo upola manje od 129 tisuća koliko je Baumgartner dosad dobivala, ali i uvjerljivo manje od 161 tisuće dolara koliko je zahtjevala. Presuda je donesena nakon dva dana saslušanja obiju strana na kojem su iznjeli koliko smatraju da bi bila ‘razumna‘ alimentacija za djecu, kao i razloge za navedeno.

Nakon presude, Costner je izjavio kako "nema pobjednika" u toj teškoj borbi.

"Znate, kad živite tako dug život s nekim, nema pobjednika... to je ta velika, luda stvar koja se zove život i koja se tako brzo raspetljava. Jedne minute se osjećaš kao da si na vrhu svijeta, a onda shvatiš koliko si ranjiv", rekao je glumac za Fox News Digital.

Naglasio je kako će on i Baumgartner na koncu ishoditi pošten dogovor oko skrbništva, te ju je pohvalio kao majku.

"Ona je nevjerojatna mama. Odlučiti ćemo kako to riješiti i podijeliti obaveze. Samo se trebamo sada malo oporaviti", dodao je.

Costner je dva puta svjedočio tijekom posljednjeg sata saslušanja i rekao na sudu da se najviše boji da će biti prisiljen preuzemati poslove koje ne želi ako Baumgartner bude dodijeljena "prenapuhana" svota alimentacije. Također se ispričao svojoj otuđenoj supruzi s kojom je proveo 18 godina: "Želim pomoći, ali muči me pomisao na stvari napuhane do te mjere da ne mogu raditi ono što želim... Nekako, u ovom neobičnom svijetu, nismo uspjeli i zbog toga mi je žao", naglasio je.

U studenom će se održati suđenje zbog predbračnog ugovora i njezina zahtjeva za supružničko uzdržavanje.

image
Barry King/Alamy/Alamy/Profimedia/Barry King/alamy/alamy/profimedia

Saslušanje je održano na zahtjev Baumgatnerinog tima, koji je odnio pobjedu u lipnju kad je alimentacija privremeno određena na 129.000 dolara mjesečno. Ali to je poništio sudac Thomas Anderle koji je odlučio da je njezin zahtjev za alimentaciju od ukupno 161.000 dolara mjesečno pretjeran i iznad onoga što bi troje Costnerove djece "razumno trebalo".

Ona je pak tvrdila kako je njezina nova nekretnina po cijeni od 40.000 dolara mjesečno "neusporediva" s Costnerovim apartmanom na plaži vrijednim 73 milijuna dolara i dodala da bi djeca trebala provoditi vrijeme s njom u kući uz plažu vrijednoj 150.000 dolara mjesečno koju je namjeravala unajmiti nnakon što istekne njen šestomjesečni najam.

Baumgartner se također požalila da njezina nova nekretnina nema pogled na ocean i rekla da se životni standard u novoj kući ne može usporediti s onim u bračnom domu. S druge strane, malo je vjerojatno da će se preseliti na plažu ako ne pobjedi na drugom suđenju u studenom gdje će njezin tim tvrditi da bi trebala dobivati supružničko uzdržavanje, iako je potpisala predbračni ugovor koji je uključivao jednokratnu isplatu od 1,5 milijuna dolara što je već dobila.

Costner je izgledao zapanjeno čuvši presudu, dok je utučena Baumgartner ustala čuvši završne riječi i brzo se posavjetovala sa svojim pravnim timom. Oboje su izašli iz suda kroz stražnji izlaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 22:19