NIJE MU PRVI PUT

Čovjek koji je Baldwinu predao oružje i ranije je skrivio sličan incident: I tada je pištolj ‘neočekivano‘ opalio

Član tonske ekipe na vrijeme se uspio povući od eksplozije na setu filma ‘Freedom‘s Path‘ iz 2019. godine: ‘Dave se jako kajao...‘
David Halls; Alec Baldwin
 IMDb, Profimedia

David Halls, pomoćnik redatelja filma "Rust", koji je glumcu Alecu Baldwinu prije pucnjave na setu predao ubojiti rekvizit, na jednom od prethodnih projekata je otpušten iz filmske produkcije nakon što je u incidentu s oružjem ozlijeđen član ekipe, otkrila je producentska kuća Rocket Soul Studios za CNN.

Halls je 2019. godine bio pomoćnik redatelja na snimanju filma "Freedom's Path". I tad je pištolj "neočekivano opalio", no član tonske ekipe na vrijeme se uspio povući od eksplozije. Produkcija je odmah zaustavljena, a tonca je odmah na setu pregledao liječnik i savjetovao mu da potraži detaljniju medicinsku pomoć. U produkciju se vratio nekoliko dana kasnije.

David je nakon incidenta uklonjen sa seta i otpušten iz produkcije, priopćila je tvrtka Rocket Soul Studios.

- Snimanje se nastavilo tek nakon što je Halls otišao s radnoga mjesta. Tad je podnesena i prijava o incidentu. Dave se jako kajao zbog nesretnog događaja i razumio je razloge zbog kojih je dobio otkaz. Angažirali smo novog pomoćnika redatelja i novog oružara, a produkcija filma uspješno je završena - izvijestila je kompanija.

Član zvučne ekipe koji je radio na filmu "Freedom's Path" nije želio komentirati incident, a nedostupan je bio i Halls.

Podsjetimo, Alec Baldwin je prošli tjedan u Novom Meksiku slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu. Holivudski glumac potpuno je shrvan zbog tragedije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2023 19:26