DEMANTIRA OPTUŽBE

Cristiano Ronaldo ponovno se vraća na sud: Navodno platio šutnju žene koja ga je optužila za silovanje

Kathryn Mayorga tvrdi da ju je nogometaš silovao u Las Vegasu 2009. godine, a da je za šutnju dobila 375 tisuća dolara

Cristiano Ronaldo

 Fayez Nureldine/Afp

Nogometaš Cristiano Ronaldo ponovno se vraća na sud zbog optužbi da je platio 2010. godine šutnju Kathryn Mayorga koja ga je optužila za silovanje. Kathryn, koja se odrekla prava na anonimnost, dobila je 375 tisuća dolara kako bi šutjela. Navodila je kako ju je silovao u hotelu u Las Vegasu u lipnju 2009. godine, a on je to žestoko negirao.

Tužba je prošle godine u lipnju bila odbačena zbog nesavjesnog ponašanja i ukradenih dokumenata. Ipak, u srijedu će američki sud saslušati odvjetnike koji žele oživjeti Mayorgine pokušaje da natjera Ronalda da joj plati milijune.

Njezin pravni tim traži od suda da poništi odbacivanje njezina slučaja i ponovno otvori građansku tužbu koju je podnijela u Nevadi 2018. godine.

Tvrde da je sudac saveznog suda u Nevadi pogriješio u opetovanom odbijanju Mayorginih pokušaja da uključi kao dokaz ugovor o povjerljivosti, koji je potpisala 2010. kada je primila novac od Ronalda.

Ronaldo je u izjavi u listopadu 2018. demantirao optužbe.

„Čvrsto poričem optužbe protiv mene. Silovanje je gnjusan zločin koji je protiv svega što ja jesam i u što vjerujem", izjavio je nogometaš.

Ronaldov odvjetnički tim tvrdi da je seksualni odnos bio uz pristanak i da ugovor o povjerljivosti sprječava i njegov tim i Mayorgu da pričaju o tome.

Ronaldo je dosad bio nogometna zvijezda Real Madrida, Juventusa i Manchester Uniteda, a sada igra za tim Al Nassr u Saudijskoj Arabiji gdje živi sa svojom djevojkom Georginom i djecom.

image

Georgina Rodriguez i Cristiano Ronaldo

Cristina Quicler/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:55