IZ KRAJNOSTI U KRAJNOST

Cruise kupio robota za koronu, kolege u strahu: ‘Sliče na Terminatore i upozoravaju ljude na distancu‘

Dva robota je Cruise poprilično platio kako bi osigurao da se snimanje nastavi unatoč pandemiji
Tom Cruise
 Am1999/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Slavni glumac Tom Cruise nije nimalo štedio kako bi za set u Velikoj Britaniji, na kojem se snima sedmi dio "Nemoguće misije", osigurao dva robota za sprečavanje širenja korone, ali i kako bi osigurao da se ekipa filma pridržava mjera.

Navodno, piše The Sun, sofisticirani roboti patroliraju tijekom snimanja, ali i u svakom trenu mogu testirati bilo koga od ekipe na koronavirus.

Na tu se ideju 58-godišnja hollywoodska zvijezda odlučila nakon što se dva puta izvikao na setu na ljude koji su kršili fizičku distancu. Dva robota je Cruise poprilično platio, tvrdi izvor The Suna, kako bi osigurao da se snimanje nastavi unatoč pandemiji, dodajući i kako se set iz Velike Britanije uskoro seli u Dubai.

"Roboti su vrlo sofisticirani i pomalo zastrašujući. Nalikuju na Terminatora, ali ne toliko nasilnog. S druge strane, Tom ima sreće što uopće snima i cijela se ekipa trudi završiti film", kažu na setu. Prema tvrdnjama The Suna, Cruise je uložio milijune kako bi u bivšoj vojnoj bazi sagradio studio sa svim mjerama zaštite protiv korone i tako osigurao da ostatak produkcije blockbustera prođe bez trzavica.

Navodno se i cijeli set seli iz Surreyja u Hertfordshire u bivšu tenkovsku bazu. Sve to odlučeno je nakon što je pet članova filmske ekipe dalo otkaz jer im je Cruise, derući se, drugi put očitao bukvicu zbog kršenja mjera, a pritom nije nimalo štedio s uvredama na račun već ionako napetih članova produkcije. Nakon što je američki glumac na kompjutorskom ekranu vidio par kako stoji na manjoj međusobnoj udaljenosti od metra, u maniri svog lika Ethana Hunta zaprijetio im se riječima: "Ako vas ponovno uhvatim, je... ste gotovi".

Prije dolaska u Veliku Britaniju Cruise je već sedmi dio ove popularne fimske franšize snimao u Rimu. Dio snimanja je odrađen i u Veneciji, Norveškoj te, naravno, Velikoj Britaniji. No, film je već pretrpio brojna odgađanja i odugovlačenja sa snimanjem upravo zbog pandemije koronavirusa. Mnoge od najznačajnijih scena trebale su se već snimiti, i to u Italiji koja je u jednom trenutku bila samo središte svjetske pandemije.

Sredinom listopada čak je imao krizne pregovore s redateljem Christopherom McQuarriejem nakon što je, navodno, 12 ljudi na setu bilo pozitivno na koronu. Nadležni za zdravstvo tada su pokušali doći do svih kontakata zaraženih nakon što je snimanje otkazano, nadajući se kako se ipak radilo o izoliranom slučaju. Cruise je, stoji u The Sunu, iskeširao čak 500 tisuća funti iz vlastitog džepa za kruzer na kojem su glumci i filmska ekipa mogli provesti izolaciju. "Nemoguća misija 7" u kina bi trebala stići 19. studenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:10