PREMALA ODJEĆA

Crveni tepih poharao novi trend, u prvom planu su - grudi, modna stručnjakinja: ‘Ovo je kriminalno‘

Modna stručnjakinja komentirala je novi trend na crvenom tepihu i objasnila zašto je on kriminalan

Pjevačica Dua Lipa i glumica Lily James

 /Profimedia

Mnoge su žene s radošću dočekale pojavu push-up grudnjaka kako bi istaknule poprsije i povećale dekolte. Ipak, u zemlji slavnih zavladao je novi trend, koji je, čini se, više usmjeren na gnječenje grudi prema dolje, nego na njihovo podizanje.

Slavne zvijezde uključujući Mayju Jamu, Zaru McDermott, Rochelle Humes, Lily James i Nicole Scherzinger stavljaju svoje grudi u malene haljine i majice tako da njihove grudi izgledaju kao da jedva čekaju malo zraka i spremne su svakog trena iskočiti iz odjeće.

Maya (28) nosila je zanimljive stajlinge cijelo ljeto dok je predstavljala britanski reality "Love Island", ali na večeri Dolce & Gabbana prošlog mjeseca nosila je srebrnu haljinu s resama koja se činila kao da joj je dva broja premala, a prsa su joj bila više nego stisnuta.

Gledatelji Love Islanda izrazili su zabrinutost na Twitteru zbog dekoltea pobjednice Jess Harding (22) kada je u emisiji nosila crveni bikini koji je bio premali za njezine grudi. Nije nepoznanica da natjecateljice pokazuju grudi ispod ili sa strane.

„Jessin gornji dio bikinija doista izgleda bolno”, napisao je jedan korisnik Twittera.

„Zašto nitko nije Jess dao gornji dio bikinija koji joj pristaje?” pitao se drugi.

Fotografije oskudnog crvenog bikinija možete pogledati ovdje.

Ne odlučuju se samo žene s većim grudima za ovaj squoob modni trend.

Pjevačica Dua Lipa (27) izašla je na crveni tepih za premijeru Barbie u LA-u noseći srebrnu haljinu s prignječenim grudima. Haljina je nedvojbeno bila zadivljujuća, ali njezine grudi izgledale su zarobljeno.

image

Dua Lipa na premijeri "Barbie" u LA-u

Lisa O‘connor/Zuma Press/Profimedia/Lisa O‘connor/zuma Press/profimedia

Opasan trend

U prošlosti žene su se borile protiv uske odjeće, odbacivale steznike i spaljivale grudnjake kao znak oslobođenja, piše modna stručnjakinja Clemmie Fieldsend za The Sun.

Ovaj trend bi potencijalno mogao uzrokovati da grudi postanu prerano opuštene. Istina je da se radi o trendu s modnih pista, a zvijezde brzo iznesu najnovije dizajnerske ideje na crveni tepih. Vodeća modna imena kao što su Versace, Nensi Dojaka i Elie Saab na modnim pistama imali su modele u uskim topovima i haljinama, pa ne čudi da su slavni počeli pratiti taj trend.

Ovaj modni trend dolazi s upozorenjem. Zvijezde koje nose preuske grudnjake na zabavama i crvenom tepihu, vjerojatno ne nose takvu odjeću dulje nego što im treba da u njoj ispoziraju za fotografije.

Stručnjaci smatraju da se takva preuska odjeća ne bi trebala nositi duže. Istraživanja pokazuju da čak 81% žena u Ujedinjenom Kraljevstvu nosi grudnjake koji im ne odgovaraju, a to može dovesti do preranog opuštanja grudi.

„Nošenje grudnjaka pogrešne veličine može promijeniti izgled vaših grudi, a ako vaš grudnjak ne podupire dovoljno grudi, može uzrokovati da se opuste ili objese”, rekao je estetski kirurg Paul Banwell.

image

Lily James na 28th Annual Critics Choice Awards u Los Angelesu

Matt Winkelmeyer/Getty Images/Profimedia/Matt Winkelmeyer/getty Images/profimedia

Stručnjaci sa Sveučilišta u Portsmouthu napravili su istraživanje na ženama koje trče u različitim vrstama grudnjaka i otkrili da se poprsje miče do 21 cm u svakom smjeru.

Iako nije dobro nositi grudnjak koji ne pruža adekvatnu potporu, ni pretjerivati u „potpori” nije dobro.

„Ako se nosi premalen grudnjak, može se zariti u tkivo dojke i uzrokovati bol”, kaže stručnjakinja za donje rublje Katie Weir, poznata kao The Bra Whisperer.

image

Zara McDermott

Planet Photos/Planet/Profimedia/Planet Photos/planet/profimedia

„Košarice koje su premale uzrokovat će da se grudnjak ureže u dojku što će biti očito ispod vaše odjeće. Nošenje grudnjaka koji je premalen smanjuje udobnost, uzrokuje loše držanje, nisko samopouzdanje i prerano opuštanje grudi jer tkivo dojke nije prikladno podržano, što znači da se istežu Cooperovi ligamenti”, dodala je.

Sve u svemu, neudobno je, ružno i tko želi opuštene dojke prije vremena, pita se modna stručnjakinja Clemmie Fieldsend u The Sunu. Nada se da će slavne osobe poslušati savjet i mirno sa svojim stilistima odabrati haljine prikladne veličine. U suprotnom, počinit će jedan od najalarmantnijih zločina u modi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:22