EMISIJA POMIRENJA

Čudna priča kruži internetom: Meghan Markle zove šogoricu Kate u pomoć

Nemoguće je provjeriti postoji li doista plan da one sjednu i razgovaraju, te pokušaju naći način za povratak mira u kuću Windsora

Kate i Meghan

 Chryslene Caillaud/Panoramic/Bestimage/Profimedia

U američkim i britanskim medijima širi se nevjerojatna priča: Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, supruga britanskog princa Harryja, navodno je odlučila potražiti pomoć svoje šogorice Kate Middleton, u zatvaranju golemog jaza među Windsorima. Taj jaz, koji se stvorio i prije odlaska Sussexa u SAD-u, rastao je sa svakim novim intervjuom, izjavom, poslovnim potezom koji su Meghan i Harry napravili otkako žive svoj američki san i više ne rade za britansku monarhiju. A stižu i nove knjige, dokumentarci, intervjui.

A u sklopu tog plana za pomirenje, Meghan želi u svojem podcastu Archetypes ugostiti Kate.

image

Meghan Markle na snimanju podcasta Archetypes

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Archetypes koji radi za streaming platformu Spotify od početka vlada top listama podcasta usprkos jako šarolikim kritikama, a u gostima su joj do sada bile mnoge slavne žene kao što su Serena Williams, Mariah Carey i Paris Hilton. S njima je Meghan progovorila o raznim temama, ponajprije o generaliziranju i etiketiranju žena.

Razgovor s Kate zasigurno bi bio bomba, no vjerojatno će ostati pusti san. Prema Neilu Seanu, stručnjaku za kraljevsku obitelj koji surađuje s nizom medija, Meghan je zamolila Kate da joj bude gošća u vrijeme kada su ona i Harry bili na Otoku, zbog pogreba kraljice Elizabete II., u rujnu.

- Dok je (Meghan) bila ovdje, odsjela u Windsoru u kući Frogmore i tada je, prema pouzdanom izvoru, uputila zahtjev princezi od Walesa da se pojavi u nadolazećoj epizodi podcasta - rekao je Sean za Daily Express i dodao kako je Meghan, koja uglavnom ima više od jednog gosta po emisiji, bila bi spremna dati Kate cijelu epizodu samo za nju.

Meghanin tim smatra da bi pojavljivanje njih dvije u podcastu podiglo popularnost podcasta u nebesa. Za takav zaključak, naravno, ne treba biti stručnjak.

- Ideja ima smisla, ako malo promislite - rekao je Sean - Meghan je temelji na tome da bi njih dvije, u vrijeme zahtjeva obje s titulama vojvotkinje, mogle pričati o tome kako uskladiti obitelj, posao i obaveze.

On tvrdi da odgovora iz Kateine ekipe još nema, iako je od zahtjeva prošlo dosta vremena. Meghan se, prema njegovim riječima, još nada da bi princeza mogla biti njezina gošća kada sa suprugom Williamom doputuje u SAD, krajem studenog.

image

Kate, princeza od Walesa

Mark Cosgrove/News Images/zuma Press/profimedia

Službenih potvrda o tome je li Meghan uopće zvala Kate i je li ova išta odgovorila, dakako, nema. Djeluje gotovo nevjerojatno da bi se supruga princa Harryja, nakon svega što se dogodilo u protekle dvije godine, odlučila obratiti šogorici s idejom da joj pomogne podići rejting podcasta. Ili donese pomirenje familiji. S druge strane, malo je toga doista čudno kada su u pitanju Windsori i njihove svađe, ljubavi i životi.

image

Meghan, Harry, William i Kate u vrijeme dok su bili nerazdvojini, 2017. godine

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

Uostalom, još u vrijeme dok je kraljica Elizabeta II. bila živa, pričalo se kako Meghan pokušava izgladiti odnose s Kate.

Prije otprilike godinu dana, primjerice, naveliko se pisalo kako je vojvotkinja od Sussexa shvatila da Kate ima velik utjecaj i unutar i izvan monarhije, te da je ona taj utjecaj podcijenila. Otkako je Charles postao kralj, a Kate princeza od Walesa i supruga budućeg kralja, taj utjecaj je još snažniji.

- Meghan se boji gubitka titule. Potajno se obratila Kate, jer zna da je jedina nada koju mogu imati da izglade stvari s obitelji jest pridobiti šogoricu na svoju stranu - rekao je prošle godine za časopis Heat neki pouzdani izvor i dodao - No, teško je da će do toga doći. Kate se želi držati podalje od bilo kakvih "tajnih razgovora", jer se boji da bi sve što kaže moglo biti iskorišteno protiv nje. Ona želi mir i pristojnost, pogotovo nakon što je vidjela koliko je boli cijela priča sa Sussexovima donijela Williamu, Charlesu i kraljici. Njezine jedine mudre riječi za Meghan i Harryja su da jednom zauvijek prestanu s javnim ispadima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:49