UZVRAĆA UDARAC

Čuvajte se, Harry i Meghan, stiže ujak Gary: ‘Ljubomorna je na Kate jer su oni miljama daleko od sretnog života‘

Katein rođak kaže da je vojvotkinja od Sussexa ljubomorna na njegovu nećakinju

Meghan Markle i Kate Middleton

 Oli Scarff/Afp

Ujak princeze od Walesa Catherine Middleton, Gary Goldsmith, ostao je poprilično šokiran nakon što je odgledao dokumentarac princa Harryja i Meghan Markle objavljen na Netflixu, u kojem bacaju svoje posljednje ‘bombe istine‘ o ‘prljavoj igri‘ kraljevske obitelji.

"Vau", kratko je komentirao 57-godišnji multimilijunaš i poslovni čovjek nakon odjavne špice. "Za početak, bio sam hipnotiziran, ali nakon posljednje tri epizode, sad se osjećam pomalo ukaljano i prljavo. Cijela ova stvar je nevjerojatna", dodaje.

Njegova voljena nećakinja i njezin suprug, princ William, možda su dali do znanja da neće gledati dokumentarac koji se sastoji od šest dijelova, a kamoli se ponižavati odgovarajući na njega, ali, baš kao i milijuni drugih gledatelja, ujak Gary jednostavno nije mogao odoljeti a da ne baci oko na ovaj uradak vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

No danas bi, međutim, stvarno želio da nije svjedočio napadima na njegovu obitelj koji su ispaljeni iz Sussexove vile u sunčanoj Kaliforniji.

"Obećavali su neke bombe, ali nije baš blitzkrieg, zar ne? Više kao serija nekih siktavih napada i bacanja igrački iz dječjih kolica", narugao im se Gary i dodao: "Mislim da će se Catherine i William osjećati duboko povrijeđeni. Vole Harryja, nedostaje im. On je obitelj i, unatoč ovom napadu, vjerujem da bi im bilo drago da se Harry i Meghan vrate. Ne postoji ništa što bi Catherine željela više od toga da se braća pomire jer to je prava ljubav. Oni su dva brata koja se vole, ali su rastavljena."

image

Meghan Markle i Kate Middleton

Richard Pohle/Afp

Ujak Kate Middleton pokušava objasniti da nitko ne želi da princ Harry bude nesretan. Nitko ne želi ni gledati Meghan toliko depresivnu da je pomišljala o tome da si oduzme život, no mnogi se pitaju je li ovo baš najbolji način za popravljanje tog odnosa?

"Meni se serijal čini ne samo insceniran i neautentičan, već i nepošten, sebičan, nerazuman i neistinit - pogotovo zbog toga što je napravljen iako su znali da im William i Catherine nikada ne bi mogli odgovoriti", govori ujak Gary.

"Iskreno ću vam reći, smatrao sam to nekakvom njihovom vlastitom samosažaljivom zabavom. Jako su me razočarali, kao i njihov potpuni nedostatak poštovanja prema preminuloj kraljici, koja je bila stara i bolesna kada su ovo snimali. Baš me zanima bi li se ovo događalo da im nije plaćeno? Mislim da ne bi", dodaje.

Gary je inače mlađi brat Catherinine majke Carole Middleton pa i sam priznaje da je prilično pristran u ovoj priči. S obzirom na globalni odjek koji je Netflixova serija prouzročila, on smatra da se netko mora zauzeti za princa i princezu od Walesa i osporiti tu priču Sussexovih koja prikazuje samo jednu stranu.

Jer, dok Harry i Meghan prepričavaju svoju ‘bajkovitu‘ ljubavnu priču iz samonametnutog egzila u SAD-u, kako kaže, smeta ga što je njegova nećakinja prikazana kao hladna osoba kamena lica. Meghan se predstavlja kao snažna, hrabra, neovisna, srdačna, otvorena borkinja za slobodu, koja je bila prisiljena pobjeći iz zlatnog kaveza sa svojim oslobođenim princem, a Catherine je s druge strane prikazana kao staložena zarobljenica kraljevske obitelji koja se, prema Harryjevim riječima, prilagođava i pokušava ući u ‘kalup‘ onoga što bi kraljevska supruga trebala biti.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Kao njezin ujak, mogu vam reći da je to prikazivanje Kate kao hladne osobe zaista smiješno. Svi vole Kate. Ona je najljepša djevojka, još je ljepša iznutra nego izvana. Ima veliko srce i očajnički želi da se braća pomire. To ste mogli vidjeti na sprovodu princa Philipa. Kad su njih troje bili zajedno, mogla se vidjeti povezanost. Kate je stvarno gostoljubiva i tako prekrasna osoba, tako da joj je to impliciranje da je hladna osoba sigurno bilo teško za progutati. Pitam se zašto Meghan sve to započinje i gdje misli završiti?", govori ujak Gary.

Rekao je i da, poznavajući Kate, ona bi bila najsretnija da cijeli dan može provesti u trapericama, igrajući se s djecom, ali da vojvotkinja razumije i poštuje svoju ulogu. "Kod Williama i Kate obitelj je na prvome mjestu, zatim je tu monarhija, a sebe će staviti na zadnje mjesto. S druge strane mi se čini da Harry i Meghan sebi daju veliki prioritet", govori Gary, koji smatra da je prava ljubavna bajka ona Williama i Kate.

image

princ Harry i Meghan Markle

Handout/Afp

"Mislim da je, ako ništa drugo, Meghan ta koja je ljubomorna na Kate jer kod nje sve to izgleda tako lako. A to je, kao što je Meghan i sama otkrila, zapravo vrlo težak posao. Mislim da je Kate savršena za ovu ulogu. Ona je rođena za to i njezin odnos koji ima s Williamom je fantastičan. Bio sam gost na njihovu vjenčanju i dopustite mi da vam kažem, uz svu tu pompu i okolnosti, ja nikada nisam vidio zaljubljeniji mladi par. Vi još uvijek možete vidjeti taj sjaj u njihovim očima. Pa mi onda nemojte govoriti da se tu radilo samo o dužnosti i ugovoru", zaključuje ujak.

Budući da se četiri puta ženio, Gary se naviknuo na svoj status ‘crne ovce u obitelji‘, ali je zbog toga i suosjećao s Meghan i njezinim problemima s ocem Thomasom i polusestrom Samanthom.

Na kraju zaključuje da je napravljena velika šteta te da je zapravo tužan zbog Harryja i Meghan. "Sami su, miljama daleko od sretnog života, miljama daleko od pomirenja s obitelji. Jedino što znaju napraviti je nastaviti se boriti, dok se svi ostali nadaju da će se jednog dana Harry obratiti Williamu i reći: ‘Brate, pomozi mi, što da radim?‘ Mislim da među njima i dalje ima ljubavi i da je to odnos do kojega je svima stalo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:59