PRIJETNJA U KUTIJI

ČUVENA GLUMICA JEDINA SE SUPROTSTAVILA PERVERZNOM PRODUCENTU Poslala mu paket s organom životinje i poručila: 'Idući put u kutiji će biti nešto tvoje'

Harvey Weinstein i Carrie Fisher
 Reuters

Gotovo godinu dana nakon smrti Carrie Fisher ne prestaju curiti informacije o životu slavne glumice. Ovaj se put i ona našla u kontekstu najveće afere seksualnog napastvovanja u Hollywoodu i premda sama nije bila žrtva, stala je u obranu prijateljice.

Prijateljica pokojne glumice Heather Ross našla se na dugačkom popisu žena koje su optužile holivudskog producenta Harveyja Weinsteina za seksualno napastvovanje i uznemiravanje. Incident s Oscarima nagrađenim filmskim mogulom dogodio se oko 1999., piše Independent.

Ross je u razgovoru za radijsku stanicu u Arizoni komentirala raširenost i učestalost seksualnog zlostavljanja u filmskoj industriji.

Ispričala je da ju je Weinstein pokupio automobilom nakon što su dogovorili sastanak i razgovor o novom filmskom projektu u koji je i Ross trebala biti uključena. U jednom je trenutku Weinstein zaustavio automobil sa strane pod lošim izgovorom, nagnuo se nad Ross i spustio joj jednim potezom sjedalo, a potom se popeo na nju.

Nakon što se uspjela osloboditi stiska, pobjegla je glavom bez obzira i nakon početnog šoka ispričala upravo prijateljici Fisher što se dogodilo i tražila je savjet. Fisher je očito vrlo jasno dala do znanja što misli o takvom ponašanju, a potom je producentu osobno odnijela ‘poklon’.

‘Zapakirala mu je kravlji jezik iz restorana Jerry's Famous Deli i uz to napisala poruku: Ako ikad ponovno takneš moju dragu Heather ili bilo koju drugu ženu, sljedeći će paket sadržavati nešto tvoje u puno manjoj kutiji’, rekla je Ross.

Fisher je navodno osobno producentu dostavila kutiju kako bi vidjela njegovu reakciju. ‘Jednostavno je bila takva. Jako mi nedostaje. Zauzimala se za ljude oko sebe i govorila je otvoreno što misli’, dodala je Ross i rekla kako je mislila da je zaštićena od takvih incidenata jer se nije uklapala u holivudske standarde ljepote. No, to samo dokazuje da se seksualno napastvovanje događa svim ženama.

Carrie Fisher, slavna Princeza Leia iz ‘Ratova zvijezda’, bolovala je od bipolarnog poremećaja. Umrla je 27. Prosinca 2016. u 60. godini, nekoliko dana nakon što je pretrpjela srčani udar na letu iz Londona u Los Angeles.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:27