UPOZNAO SLAVNE

Čuveni dubrovački ugostitelj: ‘Michaela Douglasa sam sakrio od paparazza pa ga zezao za bijele čarape‘

Govorio je i o Catherine Zeta-Jones: ‘Čista ljepota. Nije puno pričala, recimo nasmijala se kad sam ga pitao je li došao iz Međugorja‘
Michael Douglas i Catherine Zeta Jones s konobarima restorana Poklisar (Ahmet Čustović prvi lijevo do Douglasa)
 Arhiva Cropixa

Ahmet Čustović poznat i pod nadimkom Truli, poznati dubrovački konobar, ali i vrstan malonogometaš po dubrovačkim terenima ispričao je za Dubrovački dnevnik zanimljivosti o svojoj ugostiteljskoj karijeri te susretima sa slavnima.

Između ostalog je upoznao i slavnog glumca Michaela Douglasa. Puno Dubrovčana se fotografiralo s poznatima, ali Čustovićevo upoznavanje među Dubrovčanima ima pomalo legendaran status. Bilo je to prije čak 15 godina, a još se o tome govori. Ljudi na spomen Truloga odmah spominju Douglasa...

Glumca je upoznao kada je radio u restoranu Poklisar.

- Došao je neprimjetno u Grad, išao preko Straduna, ali su ga paparazzi snimili. Prošao je Sponzu, naletio prema meni, a ja sam ga skužio i prišao mu, rekao mu da uđe unutra da ga spasim od fotografa. Odveo sam ga u zimski dio restorana i odmah je rekao da ne voli paparazze. Sjedio sam s njim tri sata, pitam ga gdje su mu bodyguardi, a on kaže da ih nema, da on te usluge ne koristi. Onda, vidim nosi Reebokice i bijele čarape. Pitam ga: "Gospar Michael, jeste li vi to došli iz susjedne BiH? Iz Međugorja!". A on je pukao od smijeha, kaže mi da je njemu to sve isto, da ne zna niti gdje je... A ja sam mu odgovorio da je u najljepšem gradu na svijetu - govori Ahmet Čustović.

image
Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas
Oconnor-arroyo/aff-usa.com/Pa Images/Profimedia

- Jahta mu je bila između Lokruma i Belvedera, morao je ići, ali dao mi je vizitku i rekao da ga zovem kad god hoću. Provirio sam vanka, vidim gomilu reportera, od Nove do RTL-a. Uzeo sam dva kišobrana, prekrio ga s njima i tako smo prošli. Došlo je onda po njega pet, šest gumenjaka, a na njima ogromni tipovi. Kažem mu ja kako je rekao da nema zaštitare, a on će meni da je to samo posada - prisjeća se Čustović.

Spomenuo je i Douglasovu suprugu Catherine Zetu Jones.

- Čista ljepota. Nije puno pričala, recimo nasmijala se kad sam ga pitao je li došao iz Međugorja. Pao joj je šešir s glave od smijeha. Ali tajnovita je... No, to je žena. Prelijepa je - kaže.

- On je svakako krasan čovjek. Upoznao sam i druge. I Johna Malkovicha, Tom Cruise je bio tu, emir Katara... Svi su bili dragi i normalni. A ima i prepotentnih, sad ih neću spominjati - govori.

Čustović je već neko vrijeme u mirovini, a na upit je usporedio ugostiteljstvo nekoć i sad.

- Onda je to bilo ugostiteljstvo. Sad je to tvornica. Štancaj i zaradi što više para. Nekoć se i u rukavicama radilo, a sad svatko radi kao konobar. Samo je zarada na pameti, nebitno je kakvo je jelo, kakva je usluga. Pa ja sam prošao školu hotela Libertas, Lera, Jadrana, Orsule... To su bile najjače škole u Europi - dodaje.

Općenito govori kako je život prije bio drugačiji.

- Ma bilo je to izvanredno. Mi smo imali toliko diskoteka, od Bakusa do Exodusa, Arsenala... Mi smo imali jako puno taraca u Dubrovniku. To je bilo sjajno. Danas ne izlazim, naravno. Ali vidim po sinu, to je od kafića do kafića. Nema diskoteka osim Revelina, nema žive muzike. A mi smo bili na plesu do 4, 5 ujutro i onda doma pa na posao. Ne bismo oka sklopili - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:51