SVE JE DRŽAO ZA SEBE

ČUVENI GLUMAC KOJEG JE PROSLAVILA 'DINASTIJA' U DOBI OD 72 GODINE RAZOTKRIO NAJČUVANIJU TAJNU 'Reći to 80-ih bilo bi ravno samoubojstvu'

 
 Profimedia, Film Stills

Kanadski glumac Gordon Thomson svjetsku slavu stekao je glumeći Adama Carringtona u hit TV seriji "Dinastija", koja je imala devet sezona, a snimala se od 1981. do 1989. godine. Iako je savršeno utjelovio beskrupuloznog homofobnog negativca, Thomson je iza ugašenih kamera i daleko od očiju javnosti desetljećima skrivao tajnu, koju je tek sad, u dobi od 72 godine, odlučio podijeliti s medijima i obožavateljima.

- Da, gay sam - priznao je kanadski glumac u intervjuu za The Daily Beast.

Mnogi su zbog ove vijesti ostali u potpunom šoku, ali bilo je i onih koji su već dugo nagađali da je Gordon homoseksualac.

- Zašto sam šutio? Vrlo je jednostavno - reći ovakvu istinu u '80-ima bilo je jednako samoubojstvu, barem na poslovnom planu. Govorimo o vremenu kad se homoseksualnost karakterizirala kao najopakija mentalna bolest. Biti gay bio je zločin. Sramio sam se samoga sebe i nisam imao nimalo samopouzdanja. Možda će nekima zvučati bizarno, ali zbog okrutne okoline i ja sam donekle bio homofobičan, baš kao i svaki drugi muškarac - izjavio je popularni kanadski glumac.

Dodao je kako kasnije, kad je društvo ipak postalo liberalnije, nije imao potrebu govoriti o svojoj seksualnoj orijentaciji jer je, kaže, oduvijek pretpostavljao da ljudi to znaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 06:30