PAUL MCCARTNEY

‘Da razjasnimo jednom za sva vremena - ja nisam kriv za raspad Beatlesa, Johnny je!‘

“Ja nisam osoba koja je potaknula raskol. O ne. John je jednog dana ušao u sobu i rekao: ‘Odlazim iz Beatlesa", rekao je McCartney.
The Beatles
 The Hollywood Archive/Avalon/Profimedia

Paul McCartney (79), bivši član Beatlesa, gostujući na BBC radiju prisjetio se priče koja stoji iza raspada kultnog rock sastava, prenosi NBC.

U epizodi koja će biti emitirana 23. listopada na četvrtom kanalu BBC-ja, McCartney tvrdi da nije kriv za raspad benda nego krivnju prebacuje na Johnna Lennona, preminulog člana Beatlesa.

"Nisam ja izazvao razlaz", rekao je McCartney. "To je bio naš Johnny", nastavio je.

Među fanovima planetarno popularnog benda koji je postojao samo 10 godina, u razdoblju od 1960. do 1970., oduvijek se vode rasprave tko je zaista kriv za raspad; Lennonova supruga Yoko Ono i sam Lennon ili njegov glazbeni rival Paul Mccartney.

“Stanite odmah. Ja nisam osoba koja je potaknula raskol. O ne, ne, ne. John je jednog dana ušao u sobu i rekao: ‘Odlazim iz Beatlesa.’ Je li to poticanje razlaza ili ne?", odgovorio je McCartney kad ga je voditelj John Wilson upitao o ideji razlaza članova najuspješnijeg sastava u povijesti rock glazbe.

McCartney kaže da ga je ta odluka devastirala jer je smatrao da bend i dalje radi "poprilično dobre stvari".

“To je bio moj bend, moj posao, moj život. Zato sam želio da se to nastavi ”, rekao je McCartney.

Najavljeni intervju prethodio je šestosatnom dokumentarnom filmu "The Beatles: Get back" redatelja Petera Jacksona o posljednjim mjesecima benda. Dokumentarac će biti objavljen u studenom na kanalu Disney+.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:14