MUZA

Da se smrzneš od seksepila: Madonnina kći u novom videu gola odala počast mami i njezinom kultnom hitu

‘Spelling‘ je treći singl koji je izdala 26-godišnja kći kraljice popa koja očito ide stopama svoje slavne majke

Lourdes Leon

 Profimedia/

Madonnina kći Lourdes Leon odala je počast svojoj slavnoj majci u novom, prilično mističnom glazbenom spotu za njezin treći singl pod nazivom "Spelling". Kako piše Daily Mail, 26-godišnja glazbenica podijelila je snimku na Instagramu i YouTubeu, otkrivajući da je inspirirana bezvremenskim videom njezine majke za slavnu pjesmu "Frozen", objavljenu 1998. godine. Isječak, koji je snimljen u Ashokan Acresu, ima snažnu poveznicu s originalom; od tona - tamnoplavih nijansi koje prevladavaju i Lourdes koja glumi sličan eterični, vještičji lik s dugom lepršavom poput gavrana crnom kosom, do istih motiva crne ptice i psa.

Lourdes, koja se također u jednom trenutku pojavila naga u videu, napisala je dirljiv komentar dok je hvalila svoju 65-godišnju mamu nazvavši je svojom muzom.

"Ovaj komad je vrlo poseban. To je hommage vječnom umjetničkom djelu moje majke, Frozenu", napisala je Lourdes koja se na nastupima zove Lolahol. Video počinje u mračnoj šumi, dok zumira Lourdes, koja lebdi u zraku odjevena u jezivu crnu haljinu, sličnu onoj Jean Paul Gaultiera koju je Madonna nosila u originalu. Početni kadrovi također odgovaraju izvorniku u kojem Madonna lebdi u zraku iznad raspuklog pustinjskog tla. Na snimci su Lourdesine ruke omotane crnom tkaninom, a oči su joj sablasno bijele.

Pored svih ostalih poveznica, za razliku od Madonninog videa koji završava scenom u kojoj rukama kopa po pustinjskom tlu, "Spelling" završava s golom Lourdes koja ulazi u rijeku, dok joj kosa nježno pada niz leđa i polako se uranja u vodu. "Spelling" je režirala Claire Farin, a producirala Isabel Levin.

Lourdes je, kako je to sada posve jasno, krenula maminim stopama i nastavlja svoju glazbenu karijeru.

Objavila je svoj prvi samostalni singl "Lock&Key" i prateći glazbeni video u kolovozu 2022. Uslijedio je njezin drugi singl "Cuntradiction", objavljen u studenom, što su obje pjesme s njezinog debitantskog EP-ja "Go" s pet pjesama. Također je kao tinejdžerica pjevala prateće vokale za Madonninu pjesmu "Superstar" iz 2012. koju je pop zvijezda napisala o njoj.

Inače, Lourdes je napravila karijeru i kao model, a pojavila se u kampanjama za Stellu McCartney, Marca Jacobsa, Miu Miu, Calvina Kleina, Toma Forda, Burberry, Savage X Fenty i Muglera. Ovaj novi video dolazi 25 godina nakon što je Madonna objavila video za "Frozen", glavni singl sa svog sedmog studijskog albuma "Ray of Light".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:04