DUHOVNI VOĐA

Dalaj Lama napunio 85 godina i objavio prvi album, a ima i posebnu poruku za ljude diljem svijeta

Povodom rođendana izdao je i svoj prvi album naziva ‘Inner World‘ na kojem recitira mantre, meditacije i učenja uz glazbenu pratnju.
Dalaj lama
 Lobsang Wangyal/AFP

Tibetanski duhovni vođa Dalaj lama napunio je 85 godina i tim povodom objavio svoj prvi album. Dalaj lama se javio videoporukom iz svoje rezidencije u indijskom gradu Dharamsali te poručio da zbog pandemije koronavirusa nije vrijeme za slavlje, te poručio svojim pratiteljima da umjesto toga mogu tisuću puta recitirati mantru 'Om mani padme hum'.

- Time ćete stvoriti korijene vrline koje možete posvetiti meni, glasniku Avalokitešvare, da živim 108 ili 110 godina, poručio je duhovni vođa koji je 1989. nagrađen Nobelovom nagradom za mir zbog svoje nenasilne kampanje za demokraciju i slobodu u Tibetu.

Što se tiče albuma koji je izdao, on nosi naziv 'Inner World' - Na njemu recitira mantre, meditacije i učenja uz glazbenu pratnju. Album sadržava 11 lekcija i mantri, na njemu gostuje i slavna Anoushke Shankar, a izlazak je službeno bio najavljen prvim singlom 'Compassion', inače poznatom budističkom molitvom.

Sva sredstva od prodaje albuma idu na račun instituta Mind & Life te međunarodnog edukativnog programa Social, Emotional and Ethical Learning, koji su osnovali upravo Dalaj lama i sveučilište Emory.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:50