HIPERAUTO

DANIEL CRAIG DOBIO NOVU JURILICU U Idućem filmu o agentu 007 'Bond 25' negativce će ganjati u Astonu Martinu Valhalla vrijednom 12 milijuna kuna!

 
 Aston martin

Hiper automobil za Bonda: Aston Martin vrijedan 12 milijuna kuna pod imenom Valhalla tehnološka je riznica na kotačima i jedan od tri Astona Martina koji će se pojaviti u idućem filmu o agentu 007.

Bondov hiper-automobil pokreće V6 turbo benzinac uparen s elektromotorom na prednjoj osovini, a snaga sustava iznosi 1000 KS.

Aston Martin

S masom od tek 1350 KS novi Aston martin do 100 km/h stiže za 2,5 sekundi i vozi do maksimalnih 354 km/h.

Aston Martin

Snaga se na kotače prenosi putem 8-stupanjskog mjenjača s dvije spojke, a pogon na sve kotače naziva se e-AWD s obzirom na to da elektromotor pogoni prednju osovinu.

Naziv Valhalla dolazi iz nordijske mitologije, a označava Halu mrtvih heroja ili raj, dvorac boga Odina. Vikinzi heroji, poginuli u ratu, ovdje čekaju Sudnji dan. Automobil se do sada u konceptnom izdanju nazivao AM-RB 003.

Za razliku od Aston Martina DB10 osmišljenog samo za film Spectre, Valhalla je “pravi” automobil koji može voziti svatko tko si može priuštiti za jedan automobil izbrojati 1,5 milijuna funti.

An original Aston Martin DB5 car, one of just three surviving examples, fitted with James Bond specifications and gadgetry as pictured in the film Goldfinger which will be offered for auction by RM Sotheby's, is shown in this photo provided June 12, 2019.    Simon Clay ¬ 2019 Courtesy of RM SothebyÄôs/Handout via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY NO RESALES, NO ARCHIVE
REUTERS

Druga dva Astona koji će se pojaviti u idućem filmu o Bondu su klasični DB5 iz ranih 1960-ih, možda i najklasičniji Aston Martin ikad, koji je debitirao u rukama Seana Conneryja u "Goldfingeru" 1964. godine.

Zanimljivo, najavljuje se da će u idućem filmu o Bondu DB5 raspolagati kompletnim arsenalom oružja i gadgeta kao i Conneryjev.

Drugi model koji će se pojaviti u predstojećem filmu o agentu 007 je V8 Vantage iz 1987. godine, kakvog je već vozio Timothy Dalton u ulozi britanskog agenta tajne službe u filmu "Dah smrti."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:16