SVLADALE GA EMOCIJE

Daniel Craig posljednji put u ulozi kultnog tajnog agenta: ‘Bond nije plakao, ja jesam‘

Craig kaže da je bio "stvarno sretan", ali i tužan nakon što je film pogledao s prijateljima
Daniel Craig
 Tolga Akmen/AFP

Kina širom svijeta pripremaju se za dolazak obožavatelja Jamesa Bonda na dugoočekivani film "Za smrt nema vremena", a Daniel Craig priznaje da su ga obuzele emocije posljednjeg dana snimanja.

"Padala je kiša. U studiju Pinewood, cijela je ekipa pljeskala. Bilo je vrlo dojmljivo - kao antiklimaks. To je gotovo 16 godina mog života", rekao je Craig za njemački list Bild uoči londonske premijere njegova petoga i posljednjeg filma o Jamesu Bondu.

"James Bond nije plakao, ja jesam", rekao je 53-godišnji glumac kojem je ovo peti i posljednji film o tajnom agentu 007.

Novi film o Bondu, koji je zbog pandemije više puta odgađan, svjetsku je premijeru proslavio u utorak u Londonu, a tijekom tjedna počinje se prikazivati u kinima.

Craig kaže da je bio "stvarno sretan", ali i tužan nakon što je film pogledao s prijateljima. "To je moj najbolji", rekao je za Bild.

image
English actor Daniel Craig poses on the red carpet after arriving to attend the World Premiere of the James Bond 007 film "No Time to Die" at the Royal Albert Hall in west London on September 28, 2021. - Celebrities and royals walk the red carpet in central London on Tuesday for the star-studded but much-delayed world premiere of the latest James Bond film, "No Time To Die". (Photo by Tolga Akmen/AFP)
Tolga Akmen

Dvadeset peti film o Jamesu Bondu prvotno je trebao biti prikazan u listopadu 2019. godine. Međutim, zbog promjene redatelja i zatvaranja kina tijekom pandemije, datum distribucije nekoliko je puta odgađan.

Nakon četvrte odgode, skupina obožavatelja pod nazivom Team Bond čak je pokrenula i crowdfunding kampanju da spriječi kašnjenje prikazivanja.

Pomalo ambiciozno, nastojali su prikupiti nekoliko stotina milijuna funti u donacijama kako bi otkupili prava na akcijski triler i film prenijeli na televiziju prije Božića 2020. godine. No, Craig kaže da bi streaming filma bila "katastrofa".

"Bondov film je 'epski' događaj koji zahtijeva odgovarajuću proslavu u kinu", rekao je za Bild.

Nakon što je završio s Bondom, Craig želi početi treći čin svog života, ali nipošto neće prekinuti filmsku karijeru.

Što se tiče toga tko će ga naslijediti kao Bonda, rekao je da ne zna. Iako to više nije njegov posao, priznao je Craig, rekao je da bi sljedeći glumac morao ponovno 'izumiti' Bonda.

Svjetskoj premijeri u londonskom Royal Albert Hallu prisustvovali su glavni glumac, druge zvijezde filma, brojni slavni i članovi britanske kraljevske obitelji.

image
Britain's Prince William, Duke of Cambridge (L) meets with English actor Daniel Craig ahead of the World Premiere of the James Bond 007 film "No Time to Die" at the Royal Albert Hall in west London on September 28, 2021. - Celebrities and royals walk the red carpet in central London on Tuesday for the star-studded but much-delayed world premiere of the latest James Bond film, "No Time To Die". (Photo by Jack Hill/POOL/AFP)
Jack Hill
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. veljača 2023 06:05