PINGVIN VS. PINGVIN

Danny DeVito komentirao Farrellovu verziju njegova kultnog Pingvina: ‘Jedna stvar mi je najviše smetala‘

DeVito je tog superzločinca glumio u filmu ‘Batman Returns‘ snimljenom 1992. godine režiji Tima Burtona

Danny DeVito i Colin Farrell u ulozi Pingvina

 Profimedia

Nakon globalne premijere "The Batmana" s Robertom Pattinsonom i Zoë Kravitz u glavnim ulogama i golemog uspjeha na kino-blagajnama, neizbježne su bile filmofilske diskusije o tome tko je najbolje utjelovio čovjeka-šišmiša i je li baš ovaj film o vitezu tame zaslužio da se zove "The Batman" a ne samo "Batman".

U tim glasovima mogao se čuti i onaj slavnog glumca Dannyja DeVita. On nije komentirao likove Batmana i Seline Kaye, tj. Catwoman, nego ono što mu je blisko srcu - Oswalda Cobblepota, Pingvina. U razgovoru za portal The Wrap rekao je što misli o najnovijoj verziji Pingvina, onoj koju je utjelovio Colin Farrell. I više mu se sviđa njegova varijanta.

image

Colin Farrell kao Penguiu filmu The Batman (2022)

Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

DeVito je tog superzločinca glumio u filmu "Batman Returns" snimljenom 1992. godine režiji Tima Burtona i svi su bili oduševljeni njegovom izvedbom.

Colin Farrell kao Pingvin izgleda neprepoznatljivo, nema u njemu ni mrvice šarma vječnog dječaka na koji je publika navikla i, naravno, sasvim je drugačiji od DeVitove verzije. Kritika i publika oduševljeni su ovim Pingvinom, a zadovoljstvo su iz Warner Bros.-a pokazali najavljujući spin-off seriju o tom liku za HBO Max.

Iako DeVito odobrava Farrellovu adaptaciju lika, on i dalje preferira svoj vlastiti pogled na otmjeni, ali okrutni kriminalni mozak. Uživao je u cijelom filmu, no draža mu je gotička verzija Tima Burtona.

image

Danny DeVito kao Pingvin u filmu "Batman Returns" (1992)

Supplied By Lmk/Landmark/Profimedia

- Mislim da je moj prijatelj Colin napravio izvrstan posao. Uostalom, skidam kapu svakome tko toliko dugo sjedi u stolici za šminkanje - rekao je DeVito. Farrell je ranije otkrio da je svaki dan provodio četiri sata na šminkanju kako bi se transformirao u Pingvina.

Ipak, DeVito preferira film u kojem je sam glumio.

image

Danny DeVito

Arturo Holmes/Getty Images/AFP

- Veliki sam fan Tima Burtona - rekao je - Volim njegov hiroviti, operni humor. To me nasmijava. U novom filmu je priča drugačija. To je mnogo nervozniji, ozbiljniji, gangsterski Batman.

Pa iako bivši Pingvin preferira gotičku verziju priče o čovjeku-šišmišu, uživao je i u realističnijem, emotivnom The Batmanu. Priznao je da mu je pri odlasku u kino najviše smetalo to što je prije projekcije filma morao odgledati pola sata reklama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 01:46