S BECKHAMOM U LOV NA TUNU

David i Victoria zaljubili su se u rajski hrvatski otok: ‘Dolazili su tri puta i uživali u kamenicama

Na meniju su im bili svježa riba, jastog, mušule i naše malostonske kamenice. Kušali su i kolač od šipanskog rogača

David Beckham u lovu na tunu kod Šipana

 Privatna arhiva restorana Bowa

Nakon što se u ponedjeljak navečer doznalo kako slavni par Victoria i David Beckham boravi s obitelji na Lopudu slaveći 11. rođendan najmlađe kćeri Harper, ali i svoju 23. obljetnicu braka, Beckhamovi već danima uživaju u blagodatima i ljepotama dubrovačkog područje. Međutim, od svega im se očito najviše svidio boravak u restoranu Bowa na Šipanu pa su od pet dana koliko su u Hrvatskoj, već tri puta posjetili tu oazu.

- Riječ je o cjelodnevnom boravku, jer mi smo destinacijski restoran koji radi od 12 do 18 sati i čija ponuda se temelji na najsvježijim namirnicama i ribi i morskim delicijama tog jutra izlovljenim iz Jadranskog mora, ali i na privatnosti koja omogućuje svim gostima da se uistinu opuste - govori nam Maja Jozić iz restorana Bowa. Beckhamovi su imali svoju kabanu i upravo je jedini njihov zahtjev bio onaj za privatnošću. No kako su gotovo iz dana u dan boravili u Bowi, u toj obiteljskoj atmosferi koja vlada tamo sprijateljili su se s osobljem i dali "zeleno svjetlo" za objavu ovih fotografija i videa.

- Victoria je poznata po tome da jede samo grilano povrće i grilanu ribu. A to je upravo ono na čemu se naša ponuda temelji. Bili su oduševljeni koliko su nam namirnice svježe, a posebnih zahtjeva nisu imali, čak ni njihova djeca. Posve je to jedna obična, vrlo opuštena i normalna obitelj, a kako ih ni drugi gosti restorana nisu slikali ili pokušavali kontaktirati, vrlo brzo su se kod nas opustili - nastavlja Jozić. Tako je David Beckham spremno pozirao s upravo ulovljenom divljom jadranskom tunom, probao i tartar od te tune, a kako čujemo bivši nogometaš izrazio je i želju da se ekipi restorana pridruži slijedeći put u ribolovu. Vlasnik Pero Šare je inače sa timom donio broncu u Hrvatsku ove godine iz Kostarike sa svjetskog prvenstva u lovu na velike ribe.

- Na meniju im je uglavnom bila svježa riba, jastog, mušule i naše poznate malostonske kamenice Ostrea Edulis, koje su drugačije od onih na koje su navikli, poput francuskih, i koje su ih oduševile. Kušali su i kolač od šipanskog rogača, kao i maslinovo ulje, jer Šipan je poznat po tome da ima najviše posađenih maslina po metru četvornom u Europi prema Guinessovoj knjizi rekorda - govore u Bowi koja je inače od 2019. u vlasništvu Pere Šare koji se također upoznao sa slavnim parom i fotografirao.

- A kako su došli do nas? Znamo da je tek u pitanju usmena predaja koja je u konačnici i najbolja. Posjetile su nas i druge zvijezde, poput primjerice Beckhamovog kolege Marcela, no oni svi ovdje budu ono što jesu, obični ljudi, zato i vole Bowu - govori Jozić.

Njihov višesatni boravak u Bowi bio je ispunjen uživanjem u moru, ali i u vrhunskom vinu (sommelier restorana Siniša Lasan je državni prvak), a obitelj je obećala da će im opet doći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 08:23