AFERA ČEŠKANJE

De Niro van kontrole: ‘Zamolio sam je da me počeška po leđima, ali samo dvaput! Je*** razmaženo derište!‘

80-godišnji glumac suočava se s optužbama da je diskriminirao svoju bivšu pomoćnicu Graham Chase Robinson

Robert De Niro i Graham Chase Robinson

 Profimedia/

Robert De Niro je na sudu na Manhattanu priznao da je svojoj bivšoj asistentici naredio da ga počeše po leđima, ljutito izjavivši: ‘Ulovili ste me!‘

80-godišnji glumac suočava se s optužbama da je diskriminirao svoju bivšu pomoćnicu Graham Chase Robinson (41) u njihovoj pravnoj bitki koja je dobila svoj nastavak. Bivša zaposlenica optužila je, naime, glumca za rodnu diskriminaciju dok je radila za njegovu tvrtku Canal Productions. De Nirova tvrtka prva je tužila Robinson zbog navodnog nepropisnog trošenja na račun tvrtke.

Drugog dana suđenja u utorak, De Niro je bio zbunjen i bijesan dok je svjedočio kako bi se suprotstavio optužbama da je Robinsonovu godinama izlagao uvredljivom jeziku, neželjenim fizičkim kontaktima i mizoginiji.

Na ispitivanju su se dotaknuli i incidenta u kojem je navodno De Niro naredio Robinson da mu počeše leđa. Kad ga je upitala može li upotrijebiti spravu za češkanje leđa, on je to odbio jer mu se svidjelo kako ona to radi rukom, rečeno je pred sudom.

Glumačka zvijezda postala je vidno frustrirana, a na kraju je priznao da se češkanje leđa dogodilo dvaput.

"Dobro, dvaput je to bilo? Ulovili ste me! Kažem da su to gluposti. To nikada nije bilo učinjeno s nepoštovanjem", rekao je ljutiti De Niro i obratio se direktno svojoj bivšoj zaposlenici, povikavši: "Sram te bilo, Chase Robinson! Kvragu! Žao mi je."

image

Graham Chase Robinson

David Dee Delgado/Getty Images/Profimedia/David Dee Delgado/getty Images/profimedia

Njezini odvjetnici pokušali su prikazati De Nira kao zahtjevnog šefa, uključujući i puštanje audiosnimke glumca koji ju je nazvao u 6:30 ujutro u nedjelju ujutro kako bi dobio pristup svom računalu.

De Niro je sudjelovao u više od pet sati svjedočenja koje je sud saslušao u utorak, nudeći detaljniji uvid u optužbe protiv 80-godišnjaka.

Osim što je priznao optužbe za češanje leđa, De Niro je također priznao da je naredio Robinson da koristi Uber kako bi mu naručila martini iz Nobu sushi loungea kasno navečer.

Robinson je tvrdila da ju je nazvao dva puta usred sprovoda njezine bake 2015., i to samo kako bi njegovom sinu tinejdžeru kupila autobusnu kartu. Na pitanje o incidentu, odgovorio je: ‘Pa?‘

"Ako jesam, onda jesam‘", dodao je i objasnio da to nije bio klasičan sprovod na kojem se tijelo polaže u zemlju.

De Niro je također opisao Robinson kao ‘je*** razmaženo derište‘ u jednoj navodnoj poruci koja nije prikazana poroti, ali je također dio tužbe protiv glumca. Glumac je priznao da je ‘povisio ton‘ i ‘bio uzrujan‘ jer ga nije probudila zbog važnog događaja na koji je trebao doći.

Dvostruki oskarovac uporno je tvrdio da se prema Robinsonovoj ponašao pristojno. Ona je navela kako je za njega radila sve i svašta - od kićenja božićne jelke do vožnje u bolnicu kada je pao niz stepenice. Posebno mu je zamjerila što joj nije želio dati preporuke kada je tražila novi posao. Ona je dala otkaz 2019. godine nakon što se više puta sukobila s njegovom djevojkom Tiffany Chen.

image

Robert De Niro i Tiffany Chen

Angela Weiss/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:58