DJEVOJKA S KRILIMA

Dejana Bačko (28): ‘Ja sam mama bez ruku. Htjela sam sama podignuti našu bebu, ali nisam mogla‘

Dejanu Bačko prate stotine tisuća ljudi na Instagramu i TikToku koje inspirira svojom životnom pričom

Dejana Brčko s partnerom

 Jam Press/@devojka_sa_krilima/Mega/The Mega Agency/Profimedia/Jam Press/@devojka_sa_krilima/mega/the Mega Agency/profimedia

Dejana Bačko (28) iz Srbije viceprvakinja je svijeta u parataekwondou i slikarica bez ruku. Rođena je bez ruku što nosi brojne izazove, nikada nije dopustila da joj to stane na putu u životu, ona pronalazi jedinstvena rješenja za svakodnevne zadatke. Svoj put dijeli s pratiteljima na Instagramu gdje je poznata pod imenom @devojka_sa_krilima.

Prije četiri mjeseca dobila je sa svojim partnerom Markom Nežićem (24) kćer Laru, a par je zbog toga presretan.

Od rođenja djevojčice Dejana na TikToku dijeli iskreno svoja iskustva majčinskog života, uključujući i uspone i padove, a na svoju iskrenost dobiva milijune pregleda.

„Na početku nije bilo lako”, rekla je za NeedToKnow.co.uk.

„Željela sam sama podignuti našu bebu, ali nisam mogla”, iskrena je.

„Ipak, sad kad Lara ima četiri mjeseca, lakše mi je raditi stvari, kao što je dići je iz kreveta ili staviti u stolicu. Vrat joj je sada jači, a raste tako brzo.”

Dejana je morala pronaći alternativne načine za ono što drugi roditelji uzimaju zdravo za gotovo – kao što je hranjenje ili odijevanje djeteta. Dejana koristi stopala za mnoge zadatke uključujući pripremu bočice, čak i za podizanje Lare iz njezinog krevetića – što opisuje kao svoj najveći strah, ali poziva druge da se ne ograničavaju. U jednom videu ova majka pokazuje kako Laru stavlja u nosiljku koristeći samo noge, navodeći da uči sve što se treba naučiti za svoju kćer. Dejana može koristiti bradu i rame za otvaranje stvari, kao i prste. U drugom videu nosi kćerkina kolica uz stepenice s partnerom Markom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:33