SEKSUALNI NAPAD

Demi Lovato progovorila o stravičnom iskustvu iz tinejdžerskog doba: ‘Nevinost mi je oduzeo silovatelj‘

Lovato nije imenovala osobu, a događaj je opisala kao sporazumni spolni odnos koji je postao traumatičan
Demi Lovato
 Youtube Originals/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Američka pjevačica i glumica Demi Lovato (28) rekla je da je silovana dok je krajem prvog desetljeća 21. stoljeća kao tinejdžerica radila za televizijsku postaju Disney Channel, piše The Guardian.

Pjevačica nije otkrila ime osobe, ali je rekla da je tu osobu nakon navodnog seksualnog napada "morala stalno gledati". Rekla je i da tu osobu nisu snašle nikakve posljedice kada je otkrila što joj se dogodilo.

Lovato je spomenuto otkrila u svojoj za YouTube produciranoj dokumentarnoj seriji "Demi Lovato: Ples s vragom", koja je premijerno prikazana u utorak, 16. ožujka.

Osim silovanja, Lovato je u seriji progovorila o raznim životnim traumama koje je doživjela, borbi s ovisnošću te skoro fatalnog predoziranja drogom koje se dogodilo u srpnju 2018. godine.

Lovato je poznata po tome da otvoreno govori o gotovo svim nedaćama koje su je u životu snašle, od borbe s alkoholizmom i ovisnošću o drogama do bulimije.

Lovato je u nizu intervjua koji su snimljeni tijekom 2020. godine opisala spomenuti poremećaj prehrane te kako ju je njezin tadašnji menadžment kontrolirao.

Pjevačica je rekla da su ta dva faktora dovela do toga da se 2018. godine predozirala i tim činom prekinula šestogodišnji period trezvenosti. Lovato je nakon predoziranja primljena u Klinički bolnički centar Cedars-Sinai u američkom gradu Los Angelesu, gdje je provela nekoliko tjedana.

Pjevačica je rekla da ju je njezin diler tijekom predoziranja silovao te "ostavio da umre". Lovato je dodala da je nakon tog incidenta još jednom pokleknula i uzela drogu te da ga je tada ponovno vidjela.

To je iskustvo bilo slično onom koje je doživjela kao tinejdžerica. "Djevičanstvo sam izgubila silovanjem", rekla je Lovato. "Tu sam osobu nazvala nakon mjesec dana i pokušala ispraviti stvar tako što sam preuzela kontrolu. No, na kraju sam se samo osjećala još gore."

Oba incidenta bila su, kako je rekla, "školski primjeri ponovnog proživljavanja traume". "Godinama sam bila jako kritična prema sebi i zato mi je toliko dugo trebalo da se pomirim s činjenicom da sam zaista bila silovana", rekla je pjevačica.

Lovato nije otkrila gdje se i kada dogodilo silovanje, ali je rekla da je tada bila dio "Disney ekipe koja je javno govorila da se čuva za brak". The Guardian navodi da su dio te ekipe bili pjevači Nick i Joe Jonas, pjevačica Miley Cyrus te pjevačica Selena Gomez.

Opis događaja koji je dala Lovato čine dvije snimke iz 2008. godine - jedna je nastala na crvenom tepihu dodjele nagrada American Music Awards, a druga na naočigled na snimanju filma Camp Rock 2. Lovato je tada rekla da je "postala svjesnija života i ljudi i načina funkcioniranja industrije zabave". "Mislim da se sada mogu bolje zaštititi", rekla je pjevačica.

Lovato nije imenovala osobu, a događaj je opisala kao sporazumni spolni odnos koji je postao traumatičan. "Bili smo intimni, ali sam mu rekla da to neće otići dalje jer sam djevica i da djevičanstvo neću izgubiti tako. Ta osoba za to nije marila i svejedno je to napravila. Ja sam to internalizirala i govorila si da sam ja kriva jer sam s njim otišla u sobu i bila intimna", rekla je.

Pjevačica je rekla da su je taj nemili događaj i pritisak da u javnosti održava "čist" imidž tada otjerali u bulimiju i samoozljeđivanje. Nije ni odmah priznala sebi da je silovana i mučila se s tim.

"Katolkinja s juga (Sjedinjenih Američkih Država) u meni to nije vidjela tako jer se o seksu tamo s djecom nije pričalo. "I, znate što, je***a, reći ću to: moja #MeToo priča je to što ja nekome govorim da mi je netko treći to napravio i da ta osoba nikada zbog toga nije imala nikakvih problema. Nikada nisu izvađeni iz filma u kojem su bili", rekla je Lovato.

Pjevačica nije rekla koga je tada obavijestila o incidentu, a rekla je da o ovome javno govori jer bi svi kojima se tako što dogodi "trebali govoriti i osjećati se dobro dok to rade".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:06