MUČNO SVJEDOČENJE

Depp će uskoro progovoriti na sudu, a procurile su i njegove poruke liječniku: ‘Ne mogu ovako više živjeti‘

Napeto suđenje poprimit će još dramatičniji zaokret nakon što holivudski glumac sam posvjedoči na sudu

Johnny Depp i Ben Chew u sudnici

 Steve Helber/POOL/AFP

Suđenje slavnom glumcu Johnnyju Deppu za klevetu protiv bivše supruge Amber Heard poprimit će još dramatičniji zaokret nakon što glumac sam posvjedoči na sudu. Kako doznaje Page Six, zvijezda filma 'Pirati s Kariba' osobno će svjedočiti u pravnoj bitci vrijednoj 50 milijuna dolara protiv bivše supruge, a nekadašnji supružnici izravno će se suočiti u sudnici.

Depp tuži Heard za klevetu zbog članka iz 2018. godine koji je napisala za Washington Post u kojemu je pisala da je preživjela obiteljsko nasilje. Iako ga nije direktno imenovala u članku, Depp, koji je s Heard bio u braku od 2015. do 2017., navodi da je njegova bivša supruga izmislila optužbe o zlostavljanju kako bi pokušala postići veliku brakorazvodnu nagodbu, a sve je to naštetilo njegovoj karijeri.

Disney je, naime, izbacio Deppa iz filma 'Pirati s Kariba' u kojem je utjelovio kapetana Jacka Sparrowa. U međuvremenu, Heard se nepokolebljivo drži svoje strane priče te tvrdi da je rekla istinu i tuži Deppa za 100 milijuna dolara.

Suđenje slavnog para započelo je prošlog tjedna, a odvjetnik Amber Heard, Ben Rottenborn, rekao je da će dokazi pokazati da je njegova klijentica pretrpjela "različite oblike" obiteljskog zlostavljanja od strane Deppa, uključujući fizičko, emocionalno, verbalno i psihičko zlostavljanje, kao i "seksualno nasilje". Depp te optužbe snažno poriče te ih naziva 'fikcijom'.

image

Johnny Depp

Steve Helber/POOL/AFP

Na suđenju je pušten i unaprijed snimljen video iskaz dr. Davida Kippera, liječnika s Beverly Hillsa koji liječi slavne osobe od ovisnosti. Depp je Kippera angažirao u svibnju 2014. kako bi mu pomogao izliječiti njegovu ovisnost o opioidima. Također mu je pomogao s detoksikacijom na Bahamima.

Doktor Kipper je na sudu izjavio da je njegova početna dijagnoza za Deppa bila "ADHD, bipolarni poremećaj 1, depresija, nesanica, kronični poremećaj zlouporabe supstanci te kronični refluks."

Zatim je bio upitan u vezi poruka koje je razmjenjivao sa slavnim glumcem u ožujku 2015., kada mu je Depp navodno napisao: "Hej, jeb*te, opet se dogodilo. Ne mogu ovako živjeti. Ona je puna s*anja kao punjena božićna guska. Završio sam s njom. VIŠE NE MOGU!!!!"

Zatim se te poruke nastavljaju:

"Stalne uvrede koje dobivam od ove zlonamjerne i osvetoljubive ku*ke!!!!! Znate što je mnogo štetnije od njezina otrovnog i ponižavajućeg obrasca ponašanja??? Njezine užasne i namjerne tirade kojima me želi povrijediti i njezin prokletno šokantan tretman prema čovjeku kojeg bi trebala voljeti više od svega."

"Evo kako stoje stvari, prijatelju... Njezina opsesija samom sobom je puno važnija. Ona je tako jebeno ambiciozna!!! Toliko očajnički želi uspjeh i slavu. Vjerojatno sam zato u njezinoj šaci, prijatelju. Vjerojatno je zato mene odabrala, prijatelju. Zakačila se za mene jer sam bio tužni starac. Tužan sam..."

image

Amber Heard

Steve Helber/POOL/AFP

Tijekom davanja iskaza Deppovim odvjetnicima na suđenju, Kipper je rekao da je počeo liječiti Heard nakon kolovoza 2014., kada je Depp obavio detoksikaciju na svom privatnom otoku na Karibima. Jedan od Deppovih odvjetnika upitao ga je: "Je li Heard ikad tražila liječenje zbog ozljeda uzrokovanih obiteljskim zlostavljanjem?" Kipper je na to odgovorio: "Ne, nije."

"Je li ikada tražila liječenje zbog ozljeda koje joj je prouzročio gospodin Depp?", nastavio je dalje odvjetnik. "Ne, nije", odgovorio je dr. Kipper. Zatim je odvjetnik pritisnuo dr. Kippera s pitanjem je li mu Heard ikada priznala da ju je Depp zlostavljao, a on je odgovorio: "Ne, nije" te je dodao da "nikada" nije svjedočio Deppovu fizičkom zlostavljanju Heard te da na njoj nije vidio masnice ni ozljede.

Sud je također pročitao Kipperove bilješke: "Amber ima snažnu obiteljsku povijest zlouporabe droga i alkohola te je posebno osjetljiva na njegovo (Deppovo) ponašanje i potencijal za zlostavljanje."

Na pitanje znači li "zlostavljanje" zlouporabu supstanci, dr. Kipper je rekao: "Da, ne mislim na fizičko zlostavljanje." Objasnio je i da je pod "posebno osjetljivim" mislio na to da je "odrasla u tom okruženju, navikla je vidjeti traumu koju ono donosi i ne samo da je u stanju prepoznati je, već također utječe na nju."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:04