PRIKLADNIJI IZBOR

Deppa su izbacili iz ‘Čudesnih zvijeri‘, a zamijenit će ga glumac koji je snimao i po Hrvatskoj

Za razliku od Deppa, markantni danski glumac vodi miran obiteljski život, bez skandala, afera i sudskih tužbi
Mads Mikklesen
 Tea Cimas/Cropix

Samo jedna od posljedica optužbi bivše supruge Amber Heard (34) za obiteljsko nasilje, za slavnog glumca Johnnyja Deppa (57) je i gubitak uloge u projektu, točnije trećem dijelu filma "Čudesne zvijeri", čiji je bio jedan od najprepoznatljivijih likova.

Dapače, Warner Bros. već mu je našao i zamjenu. Riječ je o markantnom danskom glumcu Madsu Mikkelsenu (55), poznatom po ulozi serijskog ubojice Hannibala Lectera u seriji "Hannibal".

image
Stefano Colarieti/Lapresse/Profimedia

Za razliku od Deppa, Mikkelsen vodi miran obiteljski život. U braku je s koreografkinjom Hanne Jacobsen još od 1987., i s njom ima kćer Violu i sina Carla.

image
Amber Heard
Anthony Harvey/shutterstock

Podsjetimo, Amber Heard je zatražila razvod od Deppa još 2016. godine nakon godine dana braka i pet godina veze, a razlog je navodno taj što ju je on fizički zlostavljao. Od početka Depp opovrgava njezine tvrdnje o nasilju te je proziva da samo želi izvući novac od njega i uništiti mu karijeru. A čini se i da joj to dobro polazi za rukom jer je Warner Bros. zamolio Deppa da dâ ostavku na projektu "Čudesne zvijeri".

image
Johnny Depp
Daniel Leal-olivas

"Prvo se želim zahvaliti svima na odanosti. Htio sam vam reći i kako su me kontaktirali iz Warner Bros. studia tražeći da podnesem 'ostavku'. Ispoštovao sam ih", napisao je glumac.

Mikkelsen je igrao uloge u akcijskim filmovima "Doctor Strange" i "Casino Royale", kao i u danskim dramama kao što su "The Hunnt" i "A Royal Affair".

image
Tea Cimas/Cropix

Mikkelsen je u kolovozu 2012. bio i u Hrvatskoj, i to poslovno. Naime, bio je glavni glumac filma "Move On" koji se snimao u Opatiji. Radi se o špijunskom trileru redatelja Asgera Letha.

Filmovi "Čudesne zvijeri" temeljeni na čarobnim pustolovinama Newta Scamandera, a smješteni su nekih 60 godina prije filmova "Harry Potter", ali u njima je nekoliko istih ključnih likova dok su bili mlađi.

image
Tea Cimas/Cropix

Treći, još neimenovani nastavak filma trebao bi se pojaviti u srpnju 2022.

Prva dva od pet planiranih filmova zaradila su 1,5 milijarde dolara na svjetskim blagajnama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:24