SUĐENJE GODINE

Deppu izbacili svjedokinju, Amber ostala bez podrške prijateljice koja je razljutila sutkinju: ‘Ma ona će...‘

Eve Barlow, jedna od najbliskijih prijateljica Amber Heard, Deppovom pravnom timu stala je na žulj

Amber Heard na suđenju 

 Evelyn Hockstein/AFP

Znalo se da će suđenje za klevetu u tužbi Johnnyja Deppa protiv bivše supruge Amber Heard, u kojem on traži 50 milijuna dolara, biti vrhunski medijski događaj. Svakoga dana iz sudnice u Fairfaxu u Zapadnoj Virginiji u SAD-u dolaze dokazi da je ta sudska drama napetija od bilo čega što mogu smisliti scenaristi. Živopisni svjedoci, reakcije tužitelja i tužene, psihološke analize, sočni i gnjusni detalji, odvjetničke svađe i potezi, zanimljiviji su od većine pravničkih serija ikad snimljenih.

Među posljednjim događajima na suđenju koji "zaslužuje svoju epizodu" je izbacivanje bliske prijateljice Amber Heard, britanske glazbene novinarke Eve Barlow ,iz sudnice.

image

Amber Heard na suđenju

Evelyn Hockstein/AFP

Barlow, bivša zamjenica urednika glazbenog portala NME i suradnica New York Magazina, te jedna od najbliskijih prijateljica Amber Heard, Deppovom pravnom timu stala je na žulj iz više razloga.

Barlow je sjedila u prvom redu, odmah iza tuženice i, kako prenose razni mediji koji prate suđenje iz minute u minutu - ponašala se kao da je dio njezine odvjetničke ekipe. Čak se pokušala umiješati u raspravu kada je u korist Deppa svjedočila Gina Deuters.

Deuters, supruga dugogodišnjeg Deppova suradnika i zaposlenika Stephena Deutersa, govorila je na sudu o njegovim problemima s alkoholom i drogom.

Barlow je bila ta koja je Amberinom pravnom timu stavila bubu u uho, tvrdeći da je Deuters na društvenim mrežama objavila post povezan sa suđenjem, što se, dakako, ne smije. Iako se kasnije pokazalo da to nije točno, odvjetnici su upozorili sutkinju Penney S. Azcarate da je svjedokinja nepouzdana. Odvjetnici su je izrešetali pitanjima, a kako je Deuters priznala da je tijekom tjedna na internetu pogledala nekoliko video-isječaka sa suđenja, sutkinja nije imala izbora nego je eliminirati kao svjedoka, a poroti reći da zaboravi što je čula...

image

Sutkinja Penney Azcarate

Evelyn Hockstein/AFP

Deppovi odvjetnici uzvratili su udarac, tvrdeći da je novinarka tijekom suđenja cijelo vrijeme slala poruke i objavljivala tvotove, te su zatražili da se Evi Barlow trajno zabrani ulazak u sudnicu. Sutkinja se složila s njima.

Izvor sa suđenja rekao je za PageSix kako se sutkinja Azcarate, inače vrlo stroga vrhunska pravnica, bivša pripadnica marinaca s činom bojnice, jako naljutila. U sudskom zapisniku je zabilježeno: "Ona je tvitala uživo iz moje sudnice... To je kršenje pravila suda. Gospođa Barlow se neće vraćati u sudnicu tijekom ovog suđenja."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:25