BARRY MANILOV

‘Destljećima sam skrivao da sam homoseksualac. Bojao sam se da će mi se dogoditi što i Eltonu Johnu‘

Slavni 80-godišnji pjevač tek je 2017. javno priznao svoju seksualnu orijentaciju. Strahovao od reakcije publike

Barry Manilow

 Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Barry Manilow silno se bojao da će mu istina o njegovoj seksualnosti ugroziti karijeru, zbog čega je većinu svog života tajio od javnosti da je homoseksualac. Tijekom nedavnog intervjua za The Hollywood Reporter, 80-godišnji pjevač, koji je tek 2017. otkrio da je gej, rekao je da se godinama borio krijući svoju seksualnu orijentaciju.

"Nisam želio da moja karijera nestane. Ali bilo je opterećenje šutjeti o tome. Uvijek sam bio zabrinut. U svakom intervjuu, strahovao sam da će me pitati jesam li homoseksualac ili nisam. Usput, nitko nikad nije.", rekao je Manilow.

Dobitnik Grammyja prisjetio se i razgovora koji je imao s Cliveom Davisom 1980-ih tijekom kojeg je producent primijetio kako je karijera glazbene legende Eltona Johna nastradala nakon što je otkrio svoju seksualnu orijentaciju.

image

Elton John

Norbert Försterling/Dpa/Profimedia/Norbert Försterling/dpa/profimedia

"Rekao mi je; ‘Znate, Elton John je otkrio da je biseksualac. Nijedan umjetnik to nikada ne bi trebao učiniti. To će vam naškoditi karijeri‘.", rekao je Manilow za The Hollywood Reporter.

Elton John (76), podsjetio je Fox News, otkrio je da je biseksualac u dobi od 29 godina u intervjuu za Rolling Stone 1976. godine. Pjevač je u to vrijeme već bio globalna rock zvijezda. Potom je 1992. tijekom još jednog intervjua za Rolling Stone rekao da mu je "prilično ugodno biti gej". I sam spomenuti Davis (91) otkrio je da je biseksualac u svojim memoarima iz 2013. "The Soundtrack of My Life". Peterostruki dobitnik nagrade Grammy, koji je prije toga bio u braku s Janet Adelburg i Helen Cohen, napisao je da ima veze s muškarcima od kasnih 1970-ih. Međutim, Davis je za Hollywood Reporter rekao da se ne sjeća razgovora kojeg se Manilow sjeća.

"Da je došlo do toga, da analiziram kakav bi bio utjecaj, rekao bih da je to riskantan prijedlog za karijeru. Ali nikada nismo razgovarali o tome treba li javno obznaniti, jer mi uostalom nikada nije ni rekao da je homoseksualac.", ustvrdio je Davis.

image

Barry Manilow, Clive Davis i Garry Kief 2016.

Larry Busacca/Getty Images/Profimedia/Larry Busacca/getty Images/profimedia

Manilow je upoznao svog supruga Garryja Kiefa 1978., a njih dvoje su se vjenčali u travnju 2014. Pjevač je prije toga bio u braku sa svojom srednjoškolskom ljubavi Susan Diexler. Njih dvoje su se vjenčali 1964., ali je njihov brak poništen godinu dana kasnije. Odluku da krije svoju seksualnost objasnio u intervjuu za časopis People 2017. godine u kojem je prvi put otkrio da je gej. Tijekom intervjua, Manilow je razgovarao o svojoj dugogodišnjoj romansi s Kiefom. 2015. prvi su se put pojavili izvještaji o njegovoj seksualnosti i braku s Kiefom, što je on opisao kao "blagoslov i prokletstvo". Rekao je za People da je skrivao svoju seksualnost iz straha da će iznevjeriti svoje obožavatelje.

"Mislio sam da ću ih razočarati ako znaju da sam homoseksualac.", objasnio je Manilow. Međutim njegovo priznanje naišlo je na veliku podršku publike i vrlo lijepe reakcije. Njujorčanin je za People izjavio i da je znao da je upoznao pravu osobu kad je tek počeo izlaziti s Kiefom.

"Znao sam da je to ono pravo. Bio sam jedan od sretnika. Prije toga sam bio prilično usamljen.", prisjetio se Manilow. Oduvijek je želio svoj privatni život držati podalje od svjetla reflektora jer je po prirodi bio samozatajan.

image

Barry Manilow

Nbc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Nbc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

Tijekom intervjua 2017. za Chicago Sun-Times, Manilow je govorio je o svom iskustvu s Kirsten Kief (47), Kiefovoj kćeri iz prethodnog braka.

"Imamo kćer, Garryjevu biološku kćer, Kirsten i zajedno smo je odgajali sve ove godine. Ispostavilo se da je Kirsten jedna od najljepših i najpametnijih žena koje ćete ikada upoznati.", kazao je pjevač poznat po brojnim hitovima, međuostalima i "Copacabani". U listopadskom intervjuu za People, Manilow je podijelio svoju radost što je prvi put postao djed nakon što je Kirsten usvojila djevojčicu.

"Garryjeva kći Kirsten posvojila je djevojčicu i tako sam ja sada djed. Gledam ovu djevojčicu - ima 2,5 godine - kako raste i uči. Ovo je potpuno novo iskustvo za mene i stvarno uživam.", rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:38