NOVA BIOGRAFIJA

Detalji o braku Macronovih: ‘Predsjednik zove Brigitte svakih sat i pol, ona ispunjava i majčinsku ulogu‘

Emmanuel Macron i njegova 25 godina starija supruga imaju skladan odnos i sve rade zajedno
 Borde-moreau/Bestimage/Profimedia

Najnovija biografija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona otkriva nove detalje njegova odnosa sa suprugom Brigitte Macron.

Francuska novinarka Gaël Tchakaloff, koja je bliska prijateljica Macronovih od 2016. godine, pomno ih je pratila tijekom posljednjih godinu i pol dana te napisala biografiju "As Long as We're Together". Biografija, koja još uvijek nije službeno autorizirana od strane predsjednika i njegove supruge, sadrži citate Brigitte Macron (68) i predsjednika Macrona (43) te ih portretira kao par koji sve radi zajedno i koji se boji raditi bilo što bez znanja onog drugog, piše Daily Mail.

Tchakaloff, koja u knjizi otkriva da je bila "fascinirana" ljubavnom pričom Macronovih, također navodi da francuski predsjednik zove svoju suprugu svakih sat i pol te da je ona njegova osoba od najvećeg povjerenja. Anonimni izvori bliski predsjedničkom paru također su progovorili o njihovoj snažnoj vezi te otkrili da je Brigitte isključivo posvećena suprugovu uspjehu.

Čini se da predsjednik u početku nije bio oduševljen idejom o pisanju biografije, jer Gaël tvrdi da se našla na crnoj listi njegova tima nakon što je iznjela svoju namjeru da napiše knjigu o predsjedničkom paru. No, Brigitte Macron se zauzela za nju te je novinarka na kraju ipak dobila dopuštenje da prati nju i Emmanuela kamo god išli.

image
Emmanuel i Brigitte Macron
Eliot Blondet/Pool/Bestimage/Profimedia

"'Nikada ne prođe više od sat i pol vremena a da međusobno ne razgovaraju. Imaju zajednički raspored te iz minute u minutu znaju što onaj drugi radi. Uvjereni su da njihova veza poboljšava njihovu individualnost", piše u knjizi. "Predsjednik odlazi u krevet nakon razgovora sa ženom koja je zaljubljena u njega. Ona ponekad drijema i uopće ne čuje što joj govori, ali većinu vremena ona ga čeka", nastavlja novinarka.

U knjizi također otkriva da predsjednički par razgovara kada i koliko može, bilo danju ili noću. Njezin se ured nalazi u ženskom krilu prizemlja Elizejske palače, a njegov je na prvom katu pa se često viđaju.

Francuska prva dama otkrila je da je Macronova odluka da uđe u utrku za francuskog predsjednika bila "teška" za njihov odnos, ali i njihovu obitelj, no nije išla dalje u detalje. Brigitte, koja je bila učiteljica u školi u Amiensu koju je pohađao 15-godišnji Emmanuel Macron, također je priznala da je bila uvjerena kako će Macron postati "komičar, pisac ili umjetnik, a ne predsjednik države."

Na samom početku knjige otkriveno je i da Brigitte ima majčinsku ulogu i figuru u Emmanuelovu životu, iako je on vrlo blizak sa svojom majkom Francoise Nogues. Njegova (prava) majka idolizira svog sina, a sa snahom je u odličnim odnosima te navodi da su "više prijateljice negoli svekrva i snaha te da dijele iste vrijednosti i sve govore jedna drugoj." Nema sumnje da će knjiga postati hit, kako u Francuskoj, tako i u svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:38