ŠOKIRANA GLUMICA

Disney otkrio tko će u novom filmu glumiti Malu Sirenu, fanovi je ružno izvrijeđali zbog boje kože

Redatelj filma Rob Marshall stao je u obranu Halle Bailey i rekao da unatoč rasističkim napadima nikad ne bi izabrao drugu glumicu

Halle Bailey

 Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

Američka glumica i pjevačica Halle Bailey ispričala je za Variety kako se nosila s rasističkim komentarima za vrijeme snimanja filma ‘Mala sirena‘.

Mlada Bailey odigrala je glavnu ulogu u filmu utjelovivši lik poznate Disneyeve princeze Ariel.

Do sada je postojala samo jedna Afroamerička Disneyeva princeza, a to je bila princeza Tiana iz animiranog filma ‘Princeza i žabac‘ koji je stigao na krane 2009.

Kada je 22-godišnja Bailey dobila ulogu u novom Disneyevom filmu, mnogobrojne Afroamerikanke radovale su se diljem interneta, no bilo je i onih koji su jasno iskazali svoje negativno mišljenje o glumici.

To je rezultiralo dijeljenjem hashtaga ‘NotMyAriel‘ koji se masovno širio po društvenim mrežama, uz koji su korisnici pisali rasističke komentare te zbijali šale.

U to je vrijeme Bailey tvrdila da nije obraćala pozornost na negativne komentare, nego se umjesto toga usredotočila na zahvalnost kao način da zanemari tuđe reakcije.

Također je ispričala za Variety koliko joj je značilo čuti riječi podrške od svoje bake i svog djeda.

- Bilo je nadahnjujuće i lijepo čuti njihove riječi ohrabrenja. Rekli su mi: ‘Ne razumiješ što ovo radi za nas, za našu zajednicu, za sve male Afroamerikanke koje će se vidjeti u tebi, istaknula je.

Bailey se također dotaknula teme važnosti medijskog predstavljanja za mlade Afroamerikanke te način na koji bi ovakav film utjecao na nju kao dijete.

- Što bi to učinilo za mene, kako bi to promijenilo moje samopouzdanje, vjeru u sebe. Stvari koje se svima drugima čine tako malima, nama su tako velike, objasnila je.

- Želim da djevojčica u meni i djevojčice poput mene koje gledaju znaju da su posebne i da bi trebale biti princeze u svakom pogledu, dodala je.

Redatelj filma Rob Marshall rekao je da je Bailey bila savršena osoba na ulogu unatoč negativnim reakcijama.

- Nakon opsežne potrage, bilo je potpuno jasno da Halle posjeduje onu rijetku kombinaciju duha, srca, mladosti, nevinosti, plus veličanstveni pjevački glas, sve intrinzične kvalitete potrebne za igranje ove legendarne uloge, rekao je za Variety.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 21:52