NAKON TEŠKIH OPTUŽBI

DJ čiji je hit ‘I Like to Move it‘ poharao top liste 90-ih pronađen mrtav u dobi od 49 godina

Erick Morillo je pronađen mrtav u Miami Beachu u američkoj saveznoj državi Floridi. Okolnosti njegove smrti još uvijek nisu poznate
Erick Morillo
 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Međunarodno poznati kolumbijsko-američki DJ i glazbeni producent Erick Morillo preminuo je u dobi od 49 godina, prenosi Daily Mail.

Morillo je u ponedjeljak pronađen mrtav u Miami Beachu u američkoj saveznoj državi Floridi. Okolnosti njegove smrti još uvijek nisu poznate. Svjetsku slavu stekao je 1994. godine kada je pod umjetničkim imenom Reel 2 Real izdao electro-dance hit "I Like To Move It". Tijekom svoje karijere tri je puta osvajao nagrade za najboljeg house i međunarodnog DJ-a.

Njegova smrt dolazi manje od četiri tjedna nakon što je u Miamiju uhićen i optužen za seksualno zlostavljanje. Navodno je kod jedne žene prilikom forenzičke istrage nakon seksualnog napada pronađen njegov DNK.

Morillo je bio odbacio optužbe za seksualno zlostavljanje koje je na njegov račun uputila kolegica DJ-ica. 6. kolovoza predao se policiji te je kasnije pušten uz jamčevinu.

Incident koji je doveo do optužbe za seksualno zlostavljanje dogodio se 2019. godine na manjem tulumu koji je Morillo bio organizirao u svome domu u Miamiju.

Policija je rekla da su Morillo i DJ-ica nastupili na privatnom događaju te da su nakon njega s još jednom neimenovanom ženskom osobom otišli u njegov dom. Prema policijskom izvještaju, žrtva tvrdi da joj se Morillo nabacivao, ali da ga je ona svaki put odbila. Neki od njegovih pokušaja bili su seksualne prirode.

Prema pisanju Miami New Timesa, žrtva je rekla da je Uberom otišla do Morillovog doma te obukla kupaći kostim kako bi kod njega i zaplivati, ali da je postalo neugodno nakon što joj se ovaj nabacivao te da se zbog toga presvukla iz kupaćeg kostima. Žrtva je policiji rekla da se Morillo ispričao za nabacivanje te da je zbog toga odlučila ostati te da je kasnije zaspala u drugom dijelu doma.

DJ-ica je potom rekla da se probudila gola te da je Morillo stajao pored njezinog kreveta, također gol. Rekla je da je nakon navodnog napada osjećala bolove te da je nazvala policiju kako bi prijavila da je bila silovana. Odvedena je u bolnicu na forenzički pregled, a ovog je tjedna utvrđena prisutnost Morillovog DNK kod žrtve.

Morillo je policiji rekao da nije silovao DJ-icu, ali je rekao da se seksao s drugom ženom koja je te večeri bila u njegovom domu. Ta je žena policiji rekla da je noć provela na kauču te da nije vidjela ništa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:01