PREŽIVJELA I RAK

Dobre vijesti za vremešnu Jane Fondu: ‘Stigao mi je najbolji rođendanski poklon - mogu prekinuti kemoterapiju‘

Otkrila je sretnu vijest svojim obožavateljima putem svoje web stranice

Jane Fonda

 Bryan Olin Dozier/Zuma Press/Profimedia

Legendarna glumica Jane Fonda objavila je da je njezin rak trenutačno u fazi remisije i liječnici su joj rekli da može prekinuti liječenje kemoterapijom uoči svog 85. rođendana koji bi trebala proslaviti sljedećeg tjedna, piše Daily Mail.

Zvijezda "Barbarelle", koja 21. prosinca puni 85 godina, otkrila je sretnu vijest svojim obožavateljima putem svoje web stranice u četvrtak, nazvavši je "najboljim rođendanskim poklonom ikada".

- Prošli tjedan moj mi je onkolog rekao da je moj rak u remisiji i da mogu prekinuti kemoterapiju - napisala je u dugačkoj objavi.

U rujnu je Fonda, koja se ranije borila s tom bolešću, objavila da ima rak nakon što joj je dijagnosticiran ne-Hodgkinov limfom, ali je tada također rekla obožavateljima da se "osjeća sretnom jer je izlječiv".

- Osjećam se blagoslovljeno - naglasila je i zahvalila svima koji su molili za nju i slali joj lijepe poruke. Dodala je da je uvjerena da je to odigralo veliku ulogu u ozdravljenju.

Prepričala je da su joj prve četiri kemoterapije bile prilično lake, no s vremenom su postajale sve teže, dok je posljednja kemoterapija bila najteža i trajala je dva tjedna. Dvostruka dobitnica Oscara, rekla je u rujnu da je "privilegirana kao slavna osoba" i da je "sretna što ima zdravstveno osiguranje i pristup najboljim liječnicima i liječenju". Prethodno su joj dijagnosticirani i rak dojke te rak kože, a za potonji je krivila svoju dugogodišnju ljubav prema sunčanju.

Fonda kaže da je prisustvovala dodjeli Zlatnih globusa 2016. u bijeloj haljini s volanima kako bi prikrila tadašnju operaciju zbog koje je morala ukloniti dojku.

image

Na dodjelama Zlatnih globusa 2016. godine

Olivier Borde/Bestimage/Profimedia/Olivier Borde/bestimage/profimedia

- Izlazim iz auta i svi se pitaju zašto nosim čudnu bijelu haljinu s volanima. Zato što sam upravo imala mastektomiju i morala sam prikriti zavoje - prepričala je. Fonda inače otvoreno priča o zdravstvenim poteškoćama koje se pojavljuju tijekom starenja, priznajući da je "cijelo tijelo boli" zbog osteoporoze, stanja koje slabi kosti i čini ih lomljivima.

- Činjenica da me tijelo jako boli za mene je iznenađenje, moram priznati. Iako, to je sve genetski. Takve su probleme imali i moj otac Henry te moj brat Peter. Vaša hrskavica nestane i onda se kost smješta na kost. Ipak, živimo u vremenu u kojem jednostavno možete to izliječiti i popraviti - objasnila je.

image

Jane Fonda

Faye`s Vision/cover Images/instarimages.com/Instar Images/Profimedia/Faye`s Vision/cover Images/instarimages.com/instar Images/profimedia

Što se tiče privatnog života, Jane je prethodno bila 10 godina u braku s osnivačem CNN-a Tedom Turnerom, do 2001. godine, a ranije je bila udana za političara Toma Haydena (1973.), i to godinu dana nakon razvoda od filmskog redatelja Rogera Vadima koji ju je angažirao u znanstveno-fantastičnom filmu "Barbarella", koji joj je na neki način i pokrenuo karijeru.

Majka je troje djece, Vanesse Vadim, Troyja Garityja i Mary Luane Williams, koja je neslužbeno usvojena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. veljača 2024 14:51