KRALJEVSKA ZAŠTITA

Dok je Charles III. pozdravljao građane ispred palače, svu pažnju privukao je njegov tjelohranitelj: ‘Što to nosi?‘

Kada je izašao iz automobila, kraljevi tjelohranitelji pojavili su se oko njega zauzimajući strateške položaje

Screenshoot s YouTube-a koji prikazuje kralja sa svojim tjelohraniteljima

 YouTube

Novi kralj Charles III. prvi je puta ispred Buckinghamske palače pozdravljao građane, a svu pažnju privukao je pištolj koji je virio iz odijela jednog od njegovih tjelohranitelja.

image

Screenshoot s YouTube-a koji prikazuje kralja sa svojim tjelohraniteljima

YouTube

Dok su kralj Charles III. i njegova supruga Camilla prilazili građani, među tisućama ljudi koji su ih došli pozdraviti bio je i velik broj policajaca.

Kada je kralj izašao iz automobila pratilo ga je oduševljeno klicanje okupljenih, a njegovi tjelohranitelji odmah su oko njega zauzeli strateške položaje. Dvojica su cijelo vrijeme bila u njegovoj blizini, povremeno izmjenjujući poglede te mrmljajući jedan drugome.

Jedan od tjelohranitelja jurnuo je kako bi se vratio do kralja nakon što je ovaj izašao iz vozila, a dok je to činio, kamere BBC Newsa uhvatile su žuti kundak pištolja, namješten na njegovu boku.

Bili su to pripadnici Scotland Yarda koji se sastoji od tri odjela - osobna i bliska zaštita, rezidencijalna zaštita i posebna grupa za pratnju.

Tjelohranitelji koji su toga dana čuvali kralja bili su službenici osobne zaštite.

Prema Elite UK Forces, uvijek nose Glock 17 pištolje, radio i komplete prve pomoći.

Dok se kralj pozdravljao s građani, službenici za zaštitu pogledom su pretraživali gomilu tražeći bilo što ili bilo koga tko bi mogao biti prijetnja novom monarhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:59