U CENTRU POZORNOSTI

Dok tata slavi Oscara, pažnju javnosti kradu zgodni sinovi: Braća Fraser već su danima vruća tema u javnosti

Glumac ima troje djece s bivšom suprugom Afron Smith, Griffina (20), Holdena (18) i Lelanda (16). Jedan kreće njegovim stopama

Leland, Brendan i Holden Fraser

 Kevin Sullivan/Zuma Press/Profimedia/Kevin Sullivan/zuma Press/profimedia

Novopečeni oskarovac Brandon Fraser u svojem je govoru nakon što je primio zlatni kipić zahvalio i svojoj obitelji, spomenuvši kako su na dodjelu u Dolby Theater s njim stigli i sinovi Holden (18) i Leland (16), a poseban pozdrav uputio je trećem sinu, 20-godišnjem Griffinu koji je dodjelu pratio pred malim ekranom.

image

Brendan Fraser i sinovi na dodjeli Oscara

Abc/Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Abc/backgrid/backgrid Uk/profimedia

"Volim te, Griffin", poručio je podižući Oscara.

Griffina je Fraser spominjao više puta u intervjuima posljednjih mjeseci - mladić je, naime, osoba s posebnim potrebama.

- Autističan je. Upravo je navršio 20 godina, velik je momak, visok... - rekao je u jednom intervjuu i dodao kako je Griffin "najsretnija osoba" u njegovu životu i kako ga obožava.

image

Brandon Fraser sa sinovima i djevojkom Jeanne Morre

A.m.p.a.s./Picturelux/Profimedia/A.m.p.a.s./picturelux/profimedia

Fraser je tri sina dobio u braku s bivšom glumicom, a danas publicisticom Afron Smith. Njih su se dvoje razveli 2009. godine. Razvod nije baš bio prijateljski, dugo su se na sudu natezali oko novca, ona ga je optuživala da mulja s financijama jer je tražio da se smanji iznos mjesečne naknade za uzdržavanje od 50.000 dolara... Sve se to događalo u vrijeme kada je njegova karijera krenula prema dolje, a imao je i zdravstvenih problema. Par od početka ima podijeljeno skrbništvo nad trojicom sinova, iako su oni živjeli kod majke u Greenwichu u Connecticutu, a Fraser u Bedfordu, u državi New York. Glumac je tijekom godina uspio održati dobar odnos sa svojim sinovima koji su ga redovito posjećivali.

Fraser o njima nikada nije previše govorio u javnim istupima. No, otkako ga je njegova uloga u filmu "Kit" vratila u središte pozornosti i počeo se više pojavljivati u javnosti, Holden i Leland sve su češće njegova pratnja.

{

image

Leland, Brendan i Holden Fraser

Kevin Sullivan/Zuma Press/Profimedia/Kevin Sullivan/zuma Press/profimedia

U studenom prošle godine, tako su se pojavili s ocem na svečanoj projekciji "Kita". Svi su pričali o zgodnim mladićima. Ponosni je otac, pak, za portal Extra ispričao kako su mu njegova djeca pripremila veliko iznenađenje s tortom i balonima kada je objavljeno da je nominiran za Oscara.

image

Leland Fraser, Brendan Fraser i Holden Fraser na svečanoj projekciji Kita

Jamie Mccarthy/Getty Images/Profimedia/Jamie Mccarthy/getty Images/profimedia

- Ušuljali su se u kuću, imali su cijeli razrađen plan - rekao je - To što su učinili i taj osjećaj da dijelim važan trenutak s mojim voljenima ostat će zauvijek u mojem sjećanju. Također je više puta istaknuo kako je sretan što njegovi mlađi sinovi imaju savršen odnos, pun podrške i ljubavi sa svojim najstarijim bratom Griffinom.

Neposredno prije dodjele Oscara, 18-godišnji Holden rekao je za TV-kanal E! kako su on i braća "izvan sebe od sreće" i "nevjerojatno ponosni" na oca zbog nominacije.

Tamnokosi, plavooki Holden rođen je 16. kolovoza 2004. godine. Zgodni, mladić, čini se, ide očevim stopama. Bavi se modelingom i ima ugovor s Marilyn Agency NY. Studira filmsku umjetnost na poznatom Sveučilištu New Yorka. U intervjuu za TV-emisiju Today, u veljači ove godine, tata Fraser otkrio je kako je posjetio fakultet svojeg sina i priključio se predavanju i raspravi o "Kitu".

image

Holden ide očevim stopama

Valerie Macon/Afp

- Svi su gledali film i svi su jako bistra djeca. Razumiju umjetnost stvaranja filma na impresivnoj razini. - rekao je glumac.

Najmlađi Fraserov sin, dugokosi Leland, koji najviše nalikuje slavnom ocu, rođen je 2. svibnja 2006. godine, a prije dosta godina glumac ga je opisao kao "nezadrživog i izdržljivog klinca".

- Proći će kroz grmlje i trnje i izići na drugoj strani sav izgreban i s osmijehom na licu reći: "Sve je u redu".

I on je, poput starijeg brata Holdena na popisu modela Marilyn Agency NY, no taj srednjoškolac ne planira baviti se filmom. On je posvećen glazbi. Član je benda The Alligators, a na društvenim mrežama često objavljuje snimke na kojima pjeva i svira gitaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:13