NEVIĐENA STRAST

Dosad neobjavljena probna snimka za ‘Prljavi ples‘ otkriva kako su Swayze i Grey dobili uloge

Iako je glavu ulogu trebala dobiti Sarah Jessica Parker, ova snimka dokazuje zašto su Grey i Swayze bili bolja kombinacija
Prljavi ples
 Screenshot iz filma

Pričalo se da su tadašnje zvijezde Billy Zane i Sarah Jessica Parker bili na audiciji za glavne uloge u 'Prljavom plesu', ali dosad neobjavljena testna snimka odlično pokazuje zašto su za kultni ljubavni par odabrani danas pokojni Patrick Swayze i Jennifer Grey (60). Kemija između njih dvoje osjeća se i preko ekrana dok uvježbavaju senzualne pokrete kojim su osvojili publiku filmskim klasikom iz 1989. godine.

"Dvoje prekrasnih ljudi u najboljim godinama - volim sve u vezi s ovim filmom", napisao je obožavatelj na Twitteru.

Drugi je napisao da je velika šteta što je toliko talentiran i karizmatičan Swayze prerano umro od raka gušterače prije 12 godina. Imao je tad 57 godina.

Ljubavna priča o tinejdžerici Frances Baby Houseman i učitelju plesa Johnnyju Castleu, dobila je Oscara za najbolju filmsku glazbu.

image
Prljavi ples
Screenshot Iz Filma

I Patrickova supruga Lisa je bila na audiciji za ulogu u filmu, i to Johnnyjeve plesne partnerice Pen. Producenti su mu kasnije priznali kako su bili uvjereni da će on prihvatiti ulogu u filmu samo pod uvjetom da Lisa glumi Pen i bili su spremni popustiti, ali s obzirom na to nikada nije tražio, ulogu je ipak dobila Christina Rods.

Zanimljivo je da je Jennifer dobila ulogu iako je za vrijeme snimanja imala 26 godina, čak deset više nego je imala Baby.

Kasnije je ispričala da je njezin skok u publiku u finalnoj sceni nastao sasvim slučajno bez ikakvog uvježbavanja.

image
Screenshot Iz Filma

"Dogodilo se, uživajte, gledajte opet skok, ali nemojte me pitati da ga ponovim jer sam je**** prestara. Imam obitelj i želim još živjeti", rekla je Jennifer nedavno.

Također, glumački par je ispričao nakon snimanja da su vježbanje skoka u rijeci snimali krajem rujna kad je već bilo prehladno. Toliko su se smrzavali da su im usne bile plave te upravo zbog toga ne postoje krupni kadrovi ove scene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 18:22