CAMERON DIAZ

‘Došla sam do carine, uspaničila sam se... Kunem se, uvjerena sam da je kofer bio pun droge‘

Glumica koja se vratila iz penzije otkriva u kakvu je nevolju upala prije no što će dobiti ulogu u Maski i postati bogata i slavna

Cameron Diaz 

 Gregorio T. Binuya/Everett/Profimedia/Gregorio T. Binuya/Everett/Profimedia

Cameron Diaz (49) upravo se vratila iz glumačke mirovine, da bi s Jamiejem Foxxom snimila film. Tijekom osam penzionerskih godina ili produženog odmora od Hollywooda, omiljena zvijezda romantičnih i akcijskih komedija, bavila se proizvodnjom ekoloških vina i uživala u obiteljskom životu.

Otkako je najavila povratak, dala je nekoliko intervjua i otkrila neke čudne detalje iz života o kojima prije nije govorila.

image

Jamie Foxx i Cameron Diaz snimat će novi film

Ben Stansall/Afp/Profimedia/Ben Stansall/Afp/Profimedia

Tako je glumica čija se osobna imovina procjenjuje na oko 140 milijuna dolara, u razgovoru na podcastu Second Life koji vodi novinarka Hillary Kerr, otkrila da je prije svoje uspješne glumačke karijere dobila posao kao - mula za drogu. Bilo je to samo nekoliko tjedana prije no što će dobiti ulogu u filmu "Maska" koji će pokrenuti njezin uspon na holivudski vrh.

Početkom 90-ih, Diaz je bila manekenka i model. Živjela je u besparici i jedva spajala kraj s krajem.

- Počela sam raditi kao model za kataloge i zaradila sam dovoljno novca da se preselim u Pariz. Našla sam stan koji sam dijelila s djevojkom koja mi je još uvijek jedna od najboljih prijateljica - ispričala je glumica - No, bila sam tamo godinu dana a nisam odradila ni jedan posao. Nisam mogla dobiti angažman ni da mi je život ovisio o tome. A onda se pojavio posao. Danas sam gotovo sigurna da sam trebala biti mula koja će prenijeti drogu u Maroko, kunem se Bogom.

Ispričala je kako su joj poslodavci dali zaključani kofer rekavši joj da je u njemu odjeća koju će nositi na snimanju.

- Kada sam sletjela u zračnu luku i došla do carine, kada su mi rekli da otvorim kofer, uspaničila sam se. - dodala je - Ja sam plavuša plavih očiju u Maroku. Nosila sam poderane traperice i čizme s platformama, imala sam raspuštenu kosu...I poprilično sam se isticala.Rekla sam samo da ne znam, da kofer nije moj, da nemam pojma čiji je.

Kofer je ostavila na carini i vratila se u Pariz. Iako nikad nije saznala što je doista bilo u zaključanom koferu, i danas misli da je u pitanju bila neka ilegalna supstanca. A kazne su u Maroku goleme za trgovce drogom.

Bio je to jedini njezin posao koji je dobila u Parizu. No, nakon razočaranja, osmjehnula joj se sreća.

image

Jim Carrey i Cameron Diaz u filmu Maska

-/Snap/Profimedia/-/Snap/Profimedia

Producenti filma Maska su za ulogu lijepe i glamurozne djevojke mafijaša Tyrella koju privlači Stanley Ipkiss/Maska, njegov smrtni neprijatelj, željeli Annu Nicole Smith. No, kada je redatelj Chuck Russell vidio njezinu audiciju, zaključio je da će tada 21.-godišnja Cameron biti savršena partnerica Jimu Carreyu.

- Još sam živjela u Parizu, no došla sam u Los Angeles gdje sam imala dečka. Moj agent mi je rekao da traže glumicu za jednu sjajnu ulogu. Rekao mi je da žele Annu Nicole Smith, ali i da redatelj razmatra i druge mogućnosti - ispričala je u podcastu - Pitala sam ga je li skrenuo, jer ja nisam glumica! Rekla sam i kako imam menstruaciju i da nema šanse da se obučem seksi i glumim nešto.

Ipak je otišla na audiciju i tjedan dana kasnije dobila ulogu. Ostalo je povijest - Cameron Diaz izgradila je ime, filmovi u kojima je glumila zaradili su 2,5 milijarde dolara i donijeli joj četiri nominacije za Zlatni globus. Iako je bila najbolje plaćena holivudska glumica starija od 40 godina, odlučila se povući 2014. nakon uloge zločeste gospođice Hannigan u remakeu mjuzikla Annie.

image

Cameron Diaz i suprug Benji Madden

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/The Mega Agency/Profimedia

- Postati bogat i slavan je sr...e, to je zapravo loša strana onoga što radite kao glumac - rekla je tada misleći pritom kako joj to oduzima slobodu i mogućnost da radi što želi, kako baš ni o čemu ne može odlučivati sama.

Uživala je u obiteljskom životu s Benjijem Maddenom (43), glazbenikom iz benda Good Charlotte za kojeg se udala 2015., a u prosincu 2019. dobili su kćer Raddix.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 23:03