NAŽIVCIRALA SE

Drama u Cannesu, vojvotkinja napravila incident na jednom od najvažnijih društvenih događaja: ‘Zašutite! Istog trena...‘

Vojvotkinju od Yorka razbjesnili su uzvanici na 30. gala večeri amFAR-a, na kojoj se prikuplja novac za istraživanje HIV/AIDS-a

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka

 Sameer Al-doumy/Afp

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka, ozbiljno se naljutila na uzvanike okupljene na velikoj humanitarnoj zabavi amfAR-a, koja se svake godine održava tijekom Filmskog festivala u Cannesu, u velikoj dvorani Hotela du Cap Eden Roc u Cap d‘Antibesu. Bogati i slavni svake godine tu prikupljaju novac za tu neprofitnu međunarodnu organizaciju koja financira znanstvenike koji istražuju HIV/ADIS u potrazi za novim terapijama i lijekovima, te prevenciju. To je jedan od najvažnijih društvenih događaja tijekom najpoznatijeg filmskog festivala na svijetu. Ove godine, bila je to 30., jubilarna, večer.

Tijekom svojeg govora Ferguston je zahvalila Simonu de Puryju, slavnom švicarskom kolekcionaru i trgovcu umjetninama koji je donirao portret pokojne britanske kraljice Elizabete II, njezine svekrve, za humanitarnu aukciju. Portret je, inače, prodan za 475.000 dolara. U jednom trenutku 64-godišnja vojvotkinja počela je spuštati mikrofon i ponavljati: "Prestanite, prestanite, prestanite".

image

Sarah Ferguson, vojvotkinja od Yorka

Stefano Rellandini/Afp

- Svi trebate zašutjeti, ovog trena! - rekla je zatim ljutita Fergie kojoj je očito smetalo što mnogi u gledalištu nisu uopće posvetili pažnju događajima na pozornici. Takvu nepristojnost nije mogla podnijeti. Obratila se onima koji "samo razmišljaju o sljedećoj zabavi".

- Tišina! Nevjerojatni Simon de Pury napravio je sjajan posao, ovo je iznimno i želim svima ovdje reći prestanite, prestanite, prestanite! - rekla je Ferguson.

- Jeste li vidjeli da sam maknula mikrofon...zbog onih koji govore: "Želim otići, gdje je sljedeći party? Što ćemo sljedeće raditi?" - prekorila je bučnu gomilu - Što bih ja rekla zašto smo mi ovdje? Kakva nam je budućnost i zašto ne radimo da ovaj planet bude bolji za buduće generacije?

Ferguson se ispričala tim budućim generacijama zbog "potpunog uništenja" svijeta u kojem će morati živjeti i zahvalila amFAR-u na svemu što rade.

U videu se može čuti i nemirna publika, ali i veliki pljesak podrške za, s pravom ljutitu, Fergie.

Čini se da bivša supruga osramoćenog britanskog princa Andrewa nije jedina kojoj su tlak digli slavni uzvanici, oni koji ovu gala večer koriste ponajviše za samopromociju i pokazivanje raskošnih toaleta.

Glumica Demi Moore je, najavljujući senzacionalnu Cher bila poprilično oštra.

- Želim vidjeti je li ovo onaj trenutak koji smo svi čekali - rekla je Demi i dodala - Samo želim biti sigurna da ste zaista sa mnom.

Zastala je nakon što joj se netko iz publike odlučio narugati.

image

Cher i Demi Moore

Stefano Rellandini/Afp

- Jeste li vi otraga neki dobitnik Emmyja? - nije se dala smesti Demi i dodala ironično - Nisam jeb..o ni mislila...

Taj njezin komentar izazvao je glasan pljesak.

Prema prvim podacima, na aukciji je ove godine prikupljeno više od 15 milijuna eura za amFAR.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 11:28