ISTRAGA U BOLNICI

Drami s Kate nema kraja, uključile se i službe: Netko je htio ukrasti njene tajne podatke iz bolnice

U londonskoj klinici liječeni su brojni poznati i članovi kraljevske obitelji, stoga je ovo velik udarac na njihovu reputaciju

Kate Middleton

 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Privatna bolnica u kojoj je Kate Middleton imala operaciju sinoć je odbila objasniti stranim medijima jesu li njihovi zaposlenici koji su pokušavali hakirati kraljevske medicinske zapise još tamo zaposleni. Šefovi londonske klinike pokrenuli su hitnu istragu nakon što se tvrdilo da je najmanje jedan djelatnik pokušao pristupiti osobnim podacima princeze od Walesa nakon njezine planirane operacije abdomena. Iz klinike se nisu izjasnili kada su saznali za ovaj prekršaj i je li osoblje suspendirano dok traje istraga.

Izvori iz bolnice za Mirror rekli su da je osoblje „krajnje šokirano i izbezumljeno” što je „kolega od povjerenja” mogao izvesti takvu „kršenju povjerljivosti i etike”. Princeza je navodno upoznata sa situacijom, a oglasio se i glasnogovornik Kensingtonske palače.

„Ovo je pitanje za londonsku kliniku”, rekao je.

image

Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Za ovaj bolnički skandal saznalo se dan nakon što je Kate navodno viđena u odlasku u poljoprivrednu trgovinu u Windsoru, a mnogi ne vjeruju da je to bila ona. Fotografije i video možete pogledati ovdje.

Zbog princezine operacije koja se održala 16. siječnja brojni obožavatelji na društvenim mrežama počeli širiti različite teorije zavjere o njezinom nestanku. Neke od teorija su da je išla na brazilsko podizanje stražnjice, da je mrtva i da je njezino tijelo zamijenjeno dvojnicom ili da je brak princeze i princa Williama u krizi.

image

Princ William i Kate Middleton

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

„Ovo je veliki sigurnosni propust i nevjerojatno štetno za bolnicu, s obzirom na njezin neokaljan ugled u liječenju članova kraljevske obitelji”, rekao je izvor iz bolnice za Mirror.

Iako detalji Kateinog medicinskog stanja nisu otkriveni javnosti, kraljevska palača objavila je da se ne radi o bolesti povezanoj s rakom i da je princeza poželjela da njezine medicinske informacije ostanu privatne. Po prethodnoj najavi, Kate bi se trebala vratiti dužnostima nakon Uskrsa.

Prošlog tjedna prijatelji Williama i Kate rekli su da oni „žele biti otvoreni” o zdravstvenim problemima, ali će to s javnosti podijeliti tek „kad se budu osjećali spremnim”.

Više skandala medicinskih podataka

Ovaj sigurnosni proboj u podatke bolnice kako bi se pronašle informacije o medicinskim zapisima princeze nije prvi. Naime, još u prosincu je otkriveno da je skupina hakera pokušala provaliti u računalni sustav bolnice King Edward VII gdje je Kate bila prethodno liječena.

Samo nekoliko dana prije Božića, grupa je zaprijetila da će objaviti „podatke kraljevske obitelji” ako im ne bude plaćeno 300.000 funti u digitalnoj valuti Bitcoin.

Zahtjev za otkupninom postavljen je na dark webu gdje su hakeri objavili slike za koje tvrde da su ukradene datoteke, uključujući rendgenske snimke, pisma konzultanata, registracijske obrasce, rukom pisane kliničke bilješke i patološke obrasce.

image

Kate Middleton

Matt Crossick/Pa Images/Profimedia/

Potom, godine 2012. australski radio voditelji pretvarali su se da su kraljica i princ Charles u lažnom pozivu bolnici King Edward VII gdje je Kate bila tretirana za akutne jutarnje mučnine.

Noćna sestra Jacintha Saldanha ih je spojila s medicinskom sestrom koja je sudjelovala u liječenju vojvotkinje. Tako su izvukli informacije o njezinu zdravstvenom stanju, ali to se pretvorilo u tragediju kada je majka dvoje djece, noćna medicinska sestra Saldanha pronađena obješena tri dana kasnije.

Dok kraljevska obitelj čuva medicinske podatke Kate od javnosti, otvoreno su rekli da se kralj Charles liječi od raka, a ranije ove godine bio je na operaciji prostate upravo u londonskoj klinici u kojoj je došlo do povrede privatnosti Kateinih podataka. Ranije su se u toj bolnici liječili princ Philip, princeza Margaret, hollywoodske zvijezde Elizabeth Taylor i predsjednik John F Kennedy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 19:23