NARUŠAVANJE REDA I MIRA

DUBROVAČKA POLICIJA ULOVILA DVOJAC KOJI JE OSRAMOTIO HRVATSKU Vrijeđali su Jamieja Foxxa po rasnoj osnovi: 'Bit će kažnjeni zbog toga'

 Instagram

Dubrovačka policija će prekršajno, zbog narušavanja javnog reda i mira procesuirati dvojicu muškaraca koji su u nedjelju navečer u jednom dubrovačkom restoranu na rasnoj osnovi vrijeđali popularnog afroameričkog glumca Jamiea Foxxa, koji u Dubrovniku sudjeluje na snimanju filmskog spektakla "Robin Hood: Origins".

Iz policije u ponedjeljak kažu kako su, nakon dojave o narušavanju javnog reda i mira, sinoć oko 22 sata intervenirali u ugostiteljskom objektu na području Lapada, gdje su 44-godišnjak i 50-godišnjak "na naročito drzak i nepristojan" način vrijeđali goste i osoblje, pri čemu je ovaj stariji "jednog od gostiju vrijeđao na rasnoj osnovi".

Policija u odgovoru na Hinin upit ne navodi koga su to njih dvojica vrijeđali, već samo da će obojica biti kažnjeni zbog narušavanja javnog reda i mira, te da nastavljaju kriminalističko istraživanje ovog događaja.

No, o ovom se incidentu na svom Instagram profilu osvrnuo sam Jamie Foxx (44) i objavio video u kojem ističe kako su ga dvojica muškaraca oslovili s pogrdnom rječju "nigger" ("crnčuga").

U drugom videouratku snimio je i objavio kako je osoblje restorana spomenuti dvojac ispratilo iz restorana, no oba videa je u međuvremenu uklonio sa svog profila.

Inače, Jamie Fox u Dubrovniku ovih dana snima filmski spektakl "Robin Hood: Origins", čiju produkciju potpisuje oskarovac Leonardo DiCaprio, a Foxx bi trebao glumiti Little Johna, pratitelja legendarnoga junaka iz engleskih srednjovjekovnih balada Robina Hooda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2021 08:55