ODUŠEVIO IH

DUBROVČANI ZA JUTARNJI OTKRILI DETALJE SUSRETA S HOLIVUDSKOM ZVIJEZDOM 'Owen Wilson nas je očarao. Prirodan je i nimalo umišljen'

Iako su navikli na slavne goste u Gradu, američki glumac ih je, čini se, oduševio kao nitko do sada
 Ante Čizmić / CROPIX

Owen Wilson bez sumnje je jedna od najopuštenijih i najskromnijih holivudskih zvijezda koje su do sada boravile u Hrvatskoj. Nakon što je nekoliko dana proveo u Splitu snimajući film redatelja Mikea Cahilla “Bliss”, u kojem, uz Salmu Hayek, ima glavnu ulogu, set je premješten u Dubrovnik i njegovu okolicu.

Fotografije

I u gradu pod Srđem 50-godišnji komičar nastavio se ponašati isto: šeće bez puno pompe Stradunom i pristaje bez problema na fotografiranje s obožavateljima, i to iako uopće nema Instagram, niti mu te slike pomažu u održavanju popularnosti.

Ljubaznost slavnog glumca nahvalila je i Nina Sardi, vlasnica dubrovačke trgovine Nota Bene, gdje je glumac kupio domaće marmelade od naranača s čilijem, začine i salamu od smokava pa petnaestak minuta s vlasnicom razgovarao o domaćim proizvodima.

- Do mog dućana vodi 57 stepenica i nije u samom centru, pa iako jesam priželjkivala da slavnog glumca ugledam i na svojim vratima, jer ipak sam zbog filma “Iz Pariza s ljubavlju” i otputovala u glavni grad Francuske, mislila sam, iskreno, da sanjam kada se pojavio na vratima moje butige. Prvo je bio malo suzdržan, što me i ne čudi jer sam ga ja od oduševljenja doslovno zaskočila, no onda smo se zapričali sigurno 15-ak minuta.

Bio je nevjerojatno ugodan, zainteresiran ne za rat koji je Dubrovnik prošao, kako to već obično biva, već za dućan, proizvode, to što se nalazi pred njim - priča još uvijek pod dojmom od nedjeljnog susreta sa slavnim glumcem Nina Sardi navodeći da je Wilson nevjerojatno normalan, prirodan, nimalo umišljen i pristojan. Stigao je u pratnji tjelohranitelja, koji je na samom početku dopustio tek jednu zajedničku fotografiju vlasnice i Wilsona, no kada je vidio da se razgovor razvio, dao je zeleno svjetlo za njih više.

- I ne samo što sam ja dobila fotografije s Wilsonom nego je i on slikao mene - kazala je Sardi.

Voli Ronalda

Jednako je tako - i to bez ikakvog pretjerivanja - oduševio i osoblje restorana Dubrovnik na Lopudu.

“Malo je reći hvala jer ste nam poklonili posjetu sve tri večeri vašeg boravka na Lopudu. Bila nam je čast služiti i upoznati istinsku zvijezdu, koju je zanimalo sve o našem 20-godišnjem obiteljskom radu.

Nesebično je dijelio razgovore i ponašao se kao da smo već dugogodišnji znanci. Hvala vam jer dokazujete da još postoje osobe poput Vas, koji cijene i poštuju male ljude, divno vas je bilo upoznati!” oduševljeno su napisali iz restorana uz zajedničke fotografije s glumcem koje su podijeli na svom Instagramu.

A da ta reakcija nije bila čista kurtoazija, potvrdila nam je obitelj Glumac, u čijem je vlasništvu spomenuti restoran Dubrovnik i koja, kako već to biva s obiteljskim restoranima, i radi u njemu.

- Ovo je za ​nas bilo uistinu divno iskustvo, jer Owen Wilson uistinu je nevjerojatna osoba, zainteresirana za sve oko sebe. Prvi dan stigao nam je nenajavljen, negdje oko 23 sata, došao na kolače i piće. Iskreno, šokirali smo se, jer obično nam se zvijezde najave. Nešto se šuškalo da bi nam mogla doći Salma Hayek, no umjesto nje stigao je Wilson. Strašno mu se svidjela priča da smo obiteljski restoran koji postoji već 20 godina - govore nam u obitelji Glumac.

Razgovarali su 20-ak minuta, dojmila ga se i priča da je Cristiano Ronaldo bio kod njih na uskrsnom ručku jer je Wilson veliki obožavatelj tog nogometaša, uglavnom, razgovarali su o svemu i svačemu... Poznati je komičar i sutradan došao na večeru i tada obećao da će svratiti i treći dan te da ga onda mogu fotografirati jer se mora “malo urediti za slikanje”. I već kada su svi u restoranu mislili da ništa od toga, stigao je na piće i održao obećanje.

- Doslovno je predivan, jednostavan. Sjedio je među svim ostalim gostima najnormalnije, bez ikakve pompe, i još me za kraj izgrlio i izljubio - ispričala je gazdarica restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:26